


Raikas salaattiklassikko
Waldorfinsalaatti on Anna Perhon äidin Leenan suosikki, jota hän tekee joka joulu – vaikka saakin syödä kaiken melkein yksin!
15 min
Toimittaja ja valmentaja Anna Perhon äidin Leena Perhon joulusuosikki on waldorfinsalaatti, jossa selleri, omena ja saksanpähkinät muodostavat majoneesikastikkeen kanssa suloisen liiton. Salaatin voi valmistaa jo edellisenä päivänä, ja se säilyy hyvin jääkaapissa muutaman päivän.
Reseptin ainekset
4 annosta
200 g
lehtiselleriä
1
omena
50 g
saksanpähkinöitä
Kastike
1 dl
majoneesia
½ dl
(luomu)sitruunan kuori ja mehu
⅓ tl
suolaa
⅓ tl
mustapippuria
2 rkl
kuohu- tai vispikermaa
(lehtisalaattia tai vuonankaalia)
Waldorfinsalaatti − ohje:
- Tee ensin kastike. Mittaa majoneesi kulhoon. Pese sitruuna ja raasta kuori. Purista puolikkaasta mehut. Mausta majoneesi sitruunalla, suolalla ja pippurilla. Huuhtele lehtisellerin varret ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.
- Kuori omenat ja suikaloi ne. Rouhi pähkinät. Pane ainekset kulhoon.
- Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää vaahto salaattiin juuri ennen tarjoamista. Voit halutessasi lisätä kermavaahdon myös majoneesin joukkoon.
- Viimeistele salaatti halutessasi lehtisalaatilla tai vuonankaalilla.
Vinkki!
Salaattiin sopivat myös tummat viinirypäleet.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat