Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Sesongin ykkösherkku

”Aivan törkeän hyvää” – helppo kantarellirisotto on ollut lukijoidemme suosikki jo vuodesta 2012, ja nyt on taas aika kokata sitä!

Loppukesän ja alkusyksyn ehdoton ruokahitti on täyteläinen kantarellirisotto. Klassinen risottoresepti on vuodesta toiseen lukijoiden suosikki, emmekä ihmettele! Nappaa ohje ja kaksi herkullista vaihtoehtoa.

26.7.2024

Kun löydät metsästä tai kaupasta kauden ensimmäiset kantarellit, mitä kokkaat niistä? Moni valitsee risoton ja kokkaa sen herkullisella klassikkoreseptillämme, joka on julkaistu vuonna 2012 ja on siitä lähtien ollut yksi sivustomme suosituimmista ruokaresepteistä.

Näin lukijamme kuvailevat reseptiä:

  • ”Mahtavan hyvää!”
  • ”Aivan törkeän hyvää!”
  • ”Helppo, nopea ja hyvä! Kelpaa tarjota vieraillekin!”
  • ”Erinomainen resepti, varma valinta!”
  • ”Oikein hyvin onnistuin ekakertalaiseksi.”
  • ”Helposti sovellettava, ihana risotto! 10+”

Mehevän kosteassa kantarellirisotossa pääosassa (laadukkaan risottoriisin kaverina) ovat tietenkin tuoreet sienet, joskin herkku onnistuu hyvin myös pakastetuista tai kuivatuista kantarelleista. Sienten hienoa makua täydentävät parmesaanijuusto, voi, kuiva valkoviini ja salottisipuli sekä metsäsienten oiva mauste timjami.

Syksyn edetessä samaa ohjetta voi kokeilla soveltaa myös muilla sienillä, kuten suppilovahveroilla. Mutta hei, ei mietitä vielä syksyä! Olisiko jo tänään kantarellirisottopäivä?

Kokeile myös muita herkullisia kantarellirisotto-ohjeitamme:

Kantarelli-sahramirisotto

Vaikka iki-ihanat kantarellit ylevöittävät risoton jo yksistään, sahrami ja sherry nostavat sen aivan uudelle tasolle. Halutessasi voit myös hienontaa kourallisen salviaa risoton mausteeksi. Katso kantarelli-sahramirisoton resepti täältä.

kantarelli.sahramirisotto

Jaanan sienirisotto ja fenkoli-omenasalaatti

Vuonna 2020 Viking Linen vuoropäällikkö Jaana Reen jakoi Meillä kotonalle herkullisen kantarellirisottonsa reseptin. Reseptissä keitetään itse umaminen sieniliemi ja kantarellit paistetaan ihanan rapeiksi. Risoton raikastaa sen kanssa tarjoiltava fenkoli-omenasalaatti. ”Risotto on myös mainio lisuke riistalle”, Jaana kertoi. Ota Jaanan risottoresepti talteen tästä.

Jaanan sienirisotto
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt