Maku

Mehevä ja täyteläinen kantarellirisotto

45 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
Kantarellirisotto on syksyn suosikkiruokien klassikko! Tämä täyteläinen, valkoviinillä maustettu kantarellirisotto kruunataan parmesaanihunnulla.
KA
MU
4.3
0
Julkaistu 8.7.2005


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 10 dlkantarelleja (pilkottuna)
  • 2 rkljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 50 gpurjoa (suikaloituna)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 4 dlrisottoriisiä
  • 2 dlkuivaa valkoviiniä
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 10 dlvettä
  • 2 kplkasvisliemikuutiota

Tarjoiluun

  • 75 gparmesaanijuustoa (raastettuna)
Tulosta

Pane kantarellit kattilaan ja kuumenna liedellä, kunnes neste on haihtunut.

Lisää rasva, purjot ja valkosipuli. Pyöräyttele seosta muutaman kerran ja lisää riisi joukkoon. Anna riisin muuttua läpikuultavaksi ja kaada valkoviini kattilaan. Mausta mustapippurilla.

Kuumenna vesi toisessa kattilassa ja mausta kasvisliemikuutioilla. Kun valkoviini on melkein imeytynyt riisiin, lisää joukkoon pari desilitraa kuumaa kasvislientä koko ajan sekoittaen. Kun neste on taas lähes imeytynyt riisiin, lisää taas nestettä. Toista näin kunnes koko kasvisliemi on lisätty risottoon. Tarkista maku.

Herkuttele risotto juustoraasteen kera.

Oikeaoppinen italialaistyyppinen risotto on mehevän kosteaa ja rakenne muistuttaa löysähköä puuroa. Kantarellia ei kannata liottaa eikä ryöpätä, sillä sieni sitkistyy ja makuarvo kärsii. Kantarellit ovat parhaita tuoreena, mutta voit myös pakastaa ne tai säilöä niitä etikkaan.
Kommentoi »