Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kantarelli-sahramirisotto – loraus sherryä ja ripaus sahramia tekevät klassikosta superherkun

45 min

Iki-ihanat kantarellit ylevöittävät risoton jo yksistään, mutta sahrami ja sherry nostavat sen aivan uudelle tasolle. Halutessasi voit myös hienontaa kourallisen salviaa risoton mausteeksi.

25.8.2023
Reseptin ainekset
4 annosta
1 l
kantarelleja
2
salottisipulia
2 rkl
oliiviöljyä
4 dl
risottoriisiä
0,5 g
sahramia
¾ dl
kuivaa sherrya (esim. Tio Pepe)
n. 1 l
kuumaa kasvis- tai kanalientä
1 dl
parmesaaniraastetta
50 g
pehmeää voita
¼ tl
mustapippuria
½ tl
suolaa
(salviaa)

Kantarelli-sahramirisotto – ohje:

  1. Puhdista ja pilko kantarellit pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipulit. Valitse iso kannellinen paistinpannu tai kasari ja paista kantarelleja ilman öljyä noin 5 min jolloin sienistä irtoaa ylimääräinen neste pois. Siirrä sienet pannulta syrjään.
  2. Lisää öljy ja riisi pannuun, ja paista matalalla lämmöllä kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Lisää sipuli ja sahrami, ja jatka paistamista vielä noin minuutti. Kaada sherry pannuun ja jatka kypsentämistä sekoitellen, kunnes neste on imeytynyt riisiin.
  3. Lisää kuumaa kasvislientä kauhallinen, anna imeytyä ja lisää vasta sitten uusi kauhallinen. Jatka kunnes kaikki neste on imeytynyt, riisin rakenne on maistettaessa päältä pehmeä mutta sisältä napakka ja risoton rakenne on puuromaisen löysää.
  4. Raasta parmesaani ja sekoita se voin ja sienien kanssa risoton joukkoon. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Hienonna halutessasi kourallinen salviaa risoton mausteeksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt