


Yrttimarinoidut juustot – juhlabuffetin suosikki! Marinoi fetaa, mozzarellaa ja vuohenjuustoa ihanassa yrtti-sitruunaöljyssä
30 min
Suosikkijuustot saavat lisämakua yrtti-sitruunamarinadista. Tämä juustovati ihastuttaa salaattien ja tuoreen leivän kaverina juhlien pitopöydässä!
Reseptin ainekset
6–8 annosta
200 g
vuohenjuustoa
2 (à 125 g)
mozzarellajuustoa
200 g
fetajuustoa
1 dl
vihreitä oliiveja
1 dl
kalamataoliiveja
Marinadi
2
valkosipulinkynttä
1 rku
ruohosipulia hienonnettuna
1 rku
tilliä hienonnettuna
½ rku
timjamia hienonnettuna
1
luomusitruunan raastettu kuori ja mehu
1 dl
oliiviöljyä
¼ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Yrttimarinoidut juustot – ohje:
- Tee marinadi. Kuori ja hienonna tai viipaloi valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki marinadin ainekset kulhossa.
- Viipaloi vuohenjuusto. Valuta ja viipaloi mozzarellat. Valuta fetajuusto ja murra käsin reiluiksi paloiksi.
- Asettele juustot tarjoiluvadille. Levitä päälle oliivit ja valuta marinadi.
Vinkki!
Helpota juhlapäivän valmisteluja marinoimalla juustot edellisenä päivänä. Pane juustolaadut omiin kulhoihin ja jaa marinadi päälle. Kääntele varovasti ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään. Kasaa vadille puoli tuntia ennen tarjoilua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat