


Vaivaamatta valmis
Yön yli -porkkanasämpylät – kohota taikina jääkaapissa ja paista tuoreet aamiaissämpylät helposti
13 h 55 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 13 h 45 min
Yön yli -porkkanasämpylät onnistuvat helposti, sillä taikinaa ei tarvitse vaivata. Nosta taikina jääkaappiin, anna kohota yön ja pyörittele pehmeät sämpylät aamupalapöytään.
Reseptin ainekset
20 kpl
3
porkkanaa (n. 4 dl raastetta)
1 pss (11 g)
kuivahiivaa
1 tl
suolaa
1 tl
sokeria
½ dl
rypsiöljyä
5 dl
vettä
14 + 1 dl
vehnäjauhoja
Yön yli -porkkanasämpylät – ohje:
- Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raastinraudalla.
- Sekoita hiiva, suola, sokeri ja öljy 42-asteiseen eli hieman kädenlämpöä lämpimämpään veteen. Lisää porkkanaraaste ja jauhot ja sekoita tasaiseksi mutta älä vaivaa. Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin 12 tunniksi.
- Ota taikina huoneenlämpöön tunniksi.
- Kaada taikina pöydälle ja jaa 20 palaan. Pyörittele palat sämpylöiksi kahdelle pellille. Anna kohota liinan alla vielä noin 30 minuuttia.
- Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes sämpylät ovat kypsiä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat