Kotivinkki

Voileipäkakku tsatsikitäytteellä

13 h
3.5
0

Voileipäkakku tsatsikitäytteellä

Helppo voileipäkakku saa sisäänsä tsatsikitäytteen. Kasvisvoileipäkakku on juhlapöydän odotetuin herkku.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Elvi Rista
Tulosta
Mainos

Ainekset (10–15 annosta)

Täyte

  • 200 gkurkku
  • ½ tlsuolaa
  • 100 gfetaa tai fetan tapaista juustoa
  • 1 dltuoreita yrttejä hienonnettuna
  • (esimerkiksi minttua tai lehtipersiljaa tai basilikaa)
  • 1 dlruoho- tai kevätsipulia hienonnettuna
  • 2valkosipulinkynttä
  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dlpaksua jogurttia (turkkilaista)
  • ½ tlrouhittua mustapippuria

Kostutus

  • 1 dlvettä
  • 1 rklkasvisfondia
  • 1 rklsitruunamehua

Kuorrutus

  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dlpaksua jogurttia (turkkilaista)
  • ripaus suolaa ja mustapippuria

Muuta

  • 1ruukku auringonkukanversoja tai minttua
  • 100 gkurkkua
  • 10-15kirsikkatomaattia
  • 10-15mustaa oliivia (kalamata)
  • 2-3 rklpinjansiemeniä paahdettuina
  • rouhittua mustapippuria
  • oliiviöljyä
  • 12isoa paahtoleipäviipaletta (vehnä)

Tee näin

13 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN12 h

1. Valmista kasvistäyte. Raasta kurkku ja sekoita raasteeseen suola. Valuta raastetta siivilässä noin 15 minuuttia. Purista vielä käsin ylimääräistä nestettä pois. Sekoita raaste, murustettu fetajuusto, hienonnetut yrtit ja sipulinvarret, hienonnetut valkosipulinkynnet, tuorejuusto ja jogurtti tasaiseksi tahnaksi. Mausta pippurilla. Yhdistä myös kostutusliemen ainekset.

2. Jaa leipäviipaleet pinoiksi ja leikkaa kuoret pois ohuelti.

3. Vuoraa leikkuulauta elintarvike­kelmulla. Asettele sille neljä leipäviipaletta rinnan ja kostuta ne, etenkin reunat, pullasudilla. Kostutusliemen menekki riippuu leivästä. Höttöinen leipä tarvitsee vähemmän kostutusta kuin tiivis.

4. Levitä kostutettujen leipäviipaleiden päälle puolet täytteestä. Nosta toinen kerros leipiä päälle, kostuta ja levitä loppu täyte päälle­. Viimeiseksi tulee leipäkerros, joka vain kostutetaan.

5. Nosta kelmun reunat voileipäkakun päälle tiiviisti. Kietaise vielä toinen kerros kelmua päälle­ tarvittaessa. Nosta paketti­ jääkaappiin leikkuulaudalla tai vadilla. Anna kakun vetäytyä ja kostua 12 tuntia eli puolisen vuorokautta.

6. Sekoita kuorrutteen aineet keskenään. Nosta kakku vadille kahden lastan avulla.

7. Levitä kuorrute kakulle kauttaaltaan. Pyyhi reunat siistiksi talouspaperilla.

8. Koristele kasvisvoileipäkakku auringon­kukanversoilla, juustohöylällä höylätyillä kurkkusuikaleilla, kirsikkatomaatinpuolikkailla, oliiveilla ja pinjansiemenillä. Viimeistele rouhitulla pippurilla ja oliiviöljyllä.

Vinkki!

Huom: Voileipäkakun vetäytyminen kestää 12 T. 

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä