


Helppo voileipäkakku tsatsikitäytteellä
13 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 12 h 0 min
Helppo voileipäkakku saa sisäänsä tsatsikitäytteen. Kasvisvoileipäkakku on juhlapöydän odotetuin herkku.
Reseptin ainekset
10–15 annosta
Täyte
200 g
kurkku
½ tl
suolaa
100 g
fetaa tai fetan tapaista juustoa
1 dl
tuoreita yrttejä hienonnettuna (esimerkiksi minttua tai lehtipersiljaa tai basilikaa)
1 dl
ruoho- tai kevätsipulia hienonnettuna
2
valkosipulinkynttä
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
paksua jogurttia (turkkilaista)
½ tl
rouhittua mustapippuria
Kostutus
1 dl
vettä
1 rkl
kasvisfondia
1 rkl
sitruunamehua
Kuorrutus
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
paksua jogurttia (turkkilaista)
ripaus suolaa ja mustapippuria
Muuta
1 rku
ruukku auringonkukanversoja tai minttua
100 g
kurkkua
10-15
kirsikkatomaattia
10-15
mustaa oliivia (kalamata)
2-3 rkl
pinjansiemeniä paahdettuina
rouhittua mustapippuria
oliiviöljyä
12
isoa paahtoleipäviipaletta (vehnä)
Helppo voileipäkakku – ohje:
- Valmista kasvistäyte. Raasta kurkku ja sekoita raasteeseen suola. Valuta raastetta siivilässä noin 15 minuuttia. Purista vielä käsin ylimääräistä nestettä pois. Sekoita raaste, murustettu fetajuusto, hienonnetut yrtit ja sipulinvarret, hienonnetut valkosipulinkynnet, tuorejuusto ja jogurtti tasaiseksi tahnaksi. Mausta pippurilla. Yhdistä myös kostutusliemen ainekset.
- Jaa leipäviipaleet pinoiksi ja leikkaa kuoret pois ohuelti.
- Vuoraa leikkuulauta elintarvikekelmulla. Asettele sille neljä leipäviipaletta rinnan ja kostuta ne, etenkin reunat, pullasudilla. Kostutusliemen menekki riippuu leivästä. Höttöinen leipä tarvitsee vähemmän kostutusta kuin tiivis.
- Levitä kostutettujen leipäviipaleiden päälle puolet täytteestä. Nosta toinen kerros leipiä päälle, kostuta ja levitä loppu täyte päälle. Viimeiseksi tulee leipäkerros, joka vain kostutetaan.
- Nosta kelmun reunat voileipäkakun päälle tiiviisti. Kietaise vielä toinen kerros kelmua päälle tarvittaessa. Nosta paketti jääkaappiin leikkuulaudalla tai vadilla. Anna kakun vetäytyä ja kostua 12 tuntia eli puolisen vuorokautta.
- Sekoita kuorrutteen aineet keskenään. Nosta kakku vadille kahden lastan avulla.
- Levitä kuorrute kakulle kauttaaltaan. Pyyhi reunat siistiksi talouspaperilla.
- Koristele helppo voileipäkakku auringonkukanversoilla, juustohöylällä höylätyillä kurkkusuikaleilla, kirsikkatomaatinpuolikkailla, oliiveilla ja pinjansiemenillä. Viimeistele rouhitulla pippurilla ja oliiviöljyllä.
Voileipäkakun vetäytyminen kestää 12 tuntia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat