Tee pinaattileipätaikina (ks. ohje Kahden maun sisarussämpylät). Jaa kohonnut taikina kahteen leipävuokaan (à 1 1/2 l). Kohota. Paista 200 asteessa alatasolla 20–30 minuuttia. Anna jäähtyä seuraavaan päivään.
Leikkaa kinkku, kurkut ja huuhdotut paprikat pieniksi kuutioiksi. Hienonna rucola ja basilika. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.
Leikkaa molemmat leivät 4 kerrosviipaleeksi. Kostuta alimmat viipaleet lihaliemellä. Levitä päälle paksulti täytettä. Tee 3 kerrosta samoin.
Kääri voileipäkakut voipaperiin tiiviiksi paketeiksi. Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.
Sekoita tuorejuusto ja smetana keskenään. Levitä kuorrutus kakun pinnalle ja reunoille.
Leikkaa huuhdotut paprikat ja kinkku pieniksi kuutioiksi. Tee niistä raitoja voileipäkakun pinnalle. Viimeistele voileipäkakku tuoreyrteillä.
Tarjoile lihavoileipäkakku juhlapöydässä!