3,7(39)
Lihavoileipäkakku
Munaton
50 h
{
Aktiivinen 2 h
Passiivinen 48 h
Voileipäkakku on juhlapöydän ikisuosikki! Tällä ohjeella valmistuu herkullinen ja mehevä lihavoileipäkakku kahvipöydän kaunistukseksi. Itse leivottu leipä ja kinkkutäyte ovat tämän kakun salaisuus. Suosittelemme!
Reseptin ainekset
30 annosta
2vaaleaa vuokaleipää
Kostutus
2 1/2 dlkasvislientä (tai lihalientä)
Täyte
400 gsaunapalvikinkkua (leikkeleenä)
2 kplmaustekurkkuja
100 gvihreää paprikaa
100 gpunaista paprikaa
50 grucolaa
50 gtuoretta basilikaa
400 gturkkilaista jogurttia
200 gtuorejuustoa (maustamatonta, ei kevyttä)
200 graejuustoa (pehmeää)
1 rklsitruunamehua
1 tlmustapippuria
Kuorrutus
400 gtuorejuustoa (maustamatonta, ei kevyttä)
250 gsmetanaa
1 kplpunaista paprikaa
1 kplkeltaista paprikaa
1 kplvihreää paprikaa
100 gsaunapalvikinkkua (leikkeleenä)
50 gtuoretta basilikaa (tai rucolanlehtiä)

Lihavoileipäkakku – ohje:

Tee pinaattileipätaikina (ks. ohje Kahden maun sisarussämpylät). Jaa kohonnut taikina kahteen leipävuokaan (à 1 1/2 l). Kohota. Paista 200 asteessa alatasolla 20–30 minuuttia. Anna jäähtyä seuraavaan päivään.

Leikkaa kinkku, kurkut ja huuhdotut paprikat pieniksi kuutioiksi. Hienonna rucola ja basilika. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.

Leikkaa molemmat leivät 4 kerrosviipaleeksi. Kostuta alimmat viipaleet lihaliemellä. Levitä päälle paksulti täytettä. Tee 3 kerrosta samoin.

Kääri voileipäkakut voipaperiin tiiviiksi paketeiksi. Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.

Sekoita tuorejuusto ja smetana keskenään. Levitä kuorrutus kakun pinnalle ja reunoille.

Leikkaa huuhdotut paprikat ja kinkku pieniksi kuutioiksi. Tee niistä raitoja voileipäkakun pinnalle. Viimeistele voileipäkakku tuoreyrteillä.

Tarjoile lihavoileipäkakku juhlapöydässä!

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.