Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Lihavoileipäkakku

50 h 0 min
{
Aktiivinen 2 h 0 min
Passiivinen 48 h 0 min

Voileipäkakku on juhlapöydän ikisuosikki! Tällä ohjeella valmistuu herkullinen ja mehevä lihavoileipäkakku kahvipöydän kaunistukseksi. Itse leivottu leipä ja kinkkutäyte ovat tämän kakun salaisuus. Suosittelemme!

Reseptin ainekset
30 annosta
2
vaaleaa vuokaleipää
Kostutus
2 1/2 dl
kasvislientä (tai lihalientä)
Täyte
400 g
saunapalvikinkkua (leikkeleenä)
2 kpl
maustekurkkuja
100 g
vihreää paprikaa
100 g
punaista paprikaa
50 g
rucolaa
50 g
tuoretta basilikaa
400 g
turkkilaista jogurttia
200 g
tuorejuustoa (maustamatonta, ei kevyttä)
200 g
raejuustoa (pehmeää)
1 rkl
sitruunamehua
1 tl
mustapippuria
Kuorrutus
400 g
tuorejuustoa (maustamatonta, ei kevyttä)
250 g
smetanaa
1 kpl
punaista paprikaa
1 kpl
keltaista paprikaa
1 kpl
vihreää paprikaa
100 g
saunapalvikinkkua (leikkeleenä)
50 g
tuoretta basilikaa (tai rucolanlehtiä)

Lihavoileipäkakku – ohje:

Tee pinaattileipätaikina (ks. ohje Kahden maun sisarussämpylät). Jaa kohonnut taikina kahteen leipävuokaan (à 1 1/2 l). Kohota. Paista 200 asteessa alatasolla 20–30 minuuttia. Anna jäähtyä seuraavaan päivään.

Leikkaa kinkku, kurkut ja huuhdotut paprikat pieniksi kuutioiksi. Hienonna rucola ja basilika. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.

Leikkaa molemmat leivät 4 kerrosviipaleeksi. Kostuta alimmat viipaleet lihaliemellä. Levitä päälle paksulti täytettä. Tee 3 kerrosta samoin.

Kääri voileipäkakut voipaperiin tiiviiksi paketeiksi. Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.

Sekoita tuorejuusto ja smetana keskenään. Levitä kuorrutus kakun pinnalle ja reunoille.

Leikkaa huuhdotut paprikat ja kinkku pieniksi kuutioiksi. Tee niistä raitoja voileipäkakun pinnalle. Viimeistele voileipäkakku tuoreyrteillä.

Tarjoile lihavoileipäkakku juhlapöydässä!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt