Maku

Lihavoileipäkakku

50 h
{
Aktiivinen
2 h
Passiivinen
48 h
Voileipäkakku on juhlapöydän ikisuosikki! Tällä ohjeella valmistuu herkullinen ja mehevä lihavoileipäkakku kahvipöydän kaunistukseksi. Itse leivottu leipä ja kinkkutäyte ovat tämän kakun salaisuus. Suosittelemme!
MU
3.7
1
Julkaistu 28.1.2014


Reseptin ainekset (30 annosta)

  • 2vaaleaa vuokaleipää

Kostutus

  • 2 1/2 dlkasvislientä (tai lihalientä)

Täyte

  • 400 gsaunapalvikinkkua (leikkeleenä)
  • 2 kplmaustekurkkuja
  • 100 gvihreää paprikaa
  • 100 gpunaista paprikaa
  • 50 grucolaa
  • 50 gtuoretta basilikaa
  • 400 gturkkilaista jogurttia
  • 200 gtuorejuustoa (maustamatonta, ei kevyttä)
  • 200 graejuustoa (pehmeää)
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 tlmustapippuria

Kuorrutus

  • 400 gtuorejuustoa (maustamatonta, ei kevyttä)
  • 250 gsmetanaa
  • 1 kplpunaista paprikaa
  • 1 kplkeltaista paprikaa
  • 1 kplvihreää paprikaa
  • 100 gsaunapalvikinkkua (leikkeleenä)
  • 50 gtuoretta basilikaa (tai rucolanlehtiä)
Tulosta

Lihavoileipäkakku – ohje:

Tee pinaattileipätaikina (ks. ohje Kahden maun sisarussämpylät). Jaa kohonnut taikina kahteen leipävuokaan (à 1 1/2 l). Kohota. Paista 200 asteessa alatasolla 20–30 minuuttia. Anna jäähtyä seuraavaan päivään.

Leikkaa kinkku, kurkut ja huuhdotut paprikat pieniksi kuutioiksi. Hienonna rucola ja basilika. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.

Leikkaa molemmat leivät 4 kerrosviipaleeksi. Kostuta alimmat viipaleet lihaliemellä. Levitä päälle paksulti täytettä. Tee 3 kerrosta samoin.

Kääri voileipäkakut voipaperiin tiiviiksi paketeiksi. Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.

Sekoita tuorejuusto ja smetana keskenään. Levitä kuorrutus kakun pinnalle ja reunoille.

Leikkaa huuhdotut paprikat ja kinkku pieniksi kuutioiksi. Tee niistä raitoja voileipäkakun pinnalle. Viimeistele voileipäkakku tuoreyrteillä.

Tarjoile lihavoileipäkakku juhlapöydässä!

1 kommentti