Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kahden maun sisarussämpylät

1 h 45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 15 min
Reseptin ainekset
16 kpl
150 g
pakastepinaattia
200 g
punajuuri-perunasosetta
3 1/2 dl
vettä (tai kasvismehua)
35 g
hiivaa
1 rkl
hunajaa (tai siirappia)
2 tl
suolaa
1 dl
kauraleseitä
5 dl
sämpyläjauhoja (Myllyn Paras)
5 dl
hiivaleipäjauhoja (Myllyn Paras)
30 g
voita (tai margariinia tai öljyä)
Pinnalle
2 rkl
kauraleseitä

Tee kaksi taikinaa (kumpikin omaan 3 ½ dl:n nestemäärään), toinen punajuuri-perunasoseesta ja toinen pinaatista. Yhdestä taikinasta tulee 16 sämpylää.

Sekoita punajuurisose nesteeseen. Pinaattisämpylöitä tehdessäsi sekoita sulatettu pinaatti nesteeseen.

Lämmitä seos kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää hunaja, suola, leseet ja osa jauhoista. Alusta taikinaksi jauhoja lisäten. Lisää pehmeä rasva alustuksen loppupuolella.

Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa peitettynä.

Leivo kummastakin taikinasta 16 sämpylää. Nosta ne leivinpaperin päälle pellille vierekkäin, jolloin ne kohoavat kiinni toisiinsa. Kohota sämpylät peitettynä kaksinkertaisiksi.

Sivele sämpylät vedellä ja ripottele päälle leseitä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia sämpylöiden koosta riippuen.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt