Maku

Kahden maun sisarussämpylät

1 h 45 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 15 min
MU
3.8
0
Julkaistu 28.1.2014


Reseptin ainekset (16 kpl)

  • 150 gpinaattia (pakaste, tai 200 g punajuuri-perunasosetta)
  • 3 1/2 dlvettä (tai kasvismehua)
  • 35 ghiivaa
  • 1 rklhunajaa (tai siirappia)
  • 2 tlsuolaa
  • 1 dlkauraleseitä
  • 5 dlsämpyläjauhoja (Myllyn Paras)
  • 5 dlhiivaleipäjauhoja (Myllyn Paras)
  • 30 gvoita (tai margariinia tai öljyä)

Pinnalle

  • 2 rklkauraleseitä
Tulosta

Tee kaksi taikinaa (kumpikin omaan 3 ½ dl:n nestemäärään), toinen punajuuri-perunasoseesta ja toinen pinaatista. Yhdestä taikinasta tulee 16 sämpylää.

Sekoita punajuurisose nesteeseen. Pinaattisämpylöitä tehdessäsi sekoita sulatettu pinaatti nesteeseen.

Lämmitä seos kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää hunaja, suola, leseet ja osa jauhoista. Alusta taikinaksi jauhoja lisäten. Lisää pehmeä rasva alustuksen loppupuolella.

Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa peitettynä.

Leivo kummastakin taikinasta 16 sämpylää. Nosta ne leivinpaperin päälle pellille vierekkäin, jolloin ne kohoavat kiinni toisiinsa. Kohota sämpylät peitettynä kaksinkertaisiksi.

Sivele sämpylät vedellä ja ripottele päälle leseitä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia sämpylöiden koosta riippuen.

Kommentoi »