Kotivinkki

Voikukkapesto on todellista lähiruokaa – valmista herkkutahna 5 minuutissa!

5 min
{
Aktiivinen
5 min
Passiivinen
Voikukkapesto maistuu kasvis- ja kalaruokien kastikkeena sekä esimerkiksi grilliruokien, pizzan ja pastan kanssa. Säilytä voikukkapesto jääkaapissa ja käytä se parin päivän kuluessa.
GL
VE
4.7
0
Julkaistu: 6.5.2021


Ainekset (2,5 dl)

  • kourallinen voikukan nuoria lehtiä
  • kourallinen muita villiyrttien nuoria lehtiä (esimerkiksi maitohorsmaa, vuohenputkea ja poimulehteä)
  • 1 dlsiemeniä ja pähkinöitä (esimerkiksi cashewpähkinöitä, manteleita ja auringonkukansiemeniä)
  • (2 rkl ravintohiivahiutaleita)
  • 1valkosipulinkynsi
  • 1½ dl(oliivi)öljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
Tulosta

Voikukkapesto valmistuu näin:

  1. Huuhtele ja kuivaa voikukkien ja villi­yrttien lehdet. Voit miedontaa makua poistamalla lehtiruodin. Pane kaikki ainekset suolaa ja pippuria lukuun ottamatta sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.
  2. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää tarvittaessa öljyä vähitellen.

Kommentoi »