Voikukkapesto on todellista lähiruokaa – valmista herkkutahna 5 minuutissa!
5 min
{
Aktiivinen
5 minPassiivinen
Voikukkapesto maistuu kasvis- ja kalaruokien kastikkeena sekä esimerkiksi grilliruokien, pizzan ja pastan kanssa. Säilytä voikukkapesto jääkaapissa ja käytä se parin päivän kuluessa.
GL
VE
4.7
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 6.5.2021

Voikukkapesto on todellista lähiruokaa – valmista herkkutahna 5 minuutissa!
Reseptin ainekset (2,5 dl)
- kourallinen voikukan nuoria lehtiä
- kourallinen muita villiyrttien nuoria lehtiä (esimerkiksi maitohorsmaa, vuohenputkea ja poimulehteä)
- 1 dlsiemeniä ja pähkinöitä (esimerkiksi cashewpähkinöitä, manteleita ja auringonkukansiemeniä)
- (2 rkl ravintohiivahiutaleita)
- 1valkosipulinkynsi
- 1½ dl(oliivi)öljyä
- suolaa
- mustapippuria
Voikukkapesto valmistuu näin:
- Huuhtele ja kuivaa voikukkien ja villiyrttien lehdet. Voit miedontaa makua poistamalla lehtiruodin. Pane kaikki ainekset suolaa ja pippuria lukuun ottamatta sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.
- Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää tarvittaessa öljyä vähitellen.
Vinkki!

Hyödynnä pihan keltainen kukkameri ja laita voikukkasima pulputtamaan – terälehdet antavat raikkaalle kesäjuomalle hunajaisen säväyksen
Kotivinkki

Voikukkamarmeladi
Maku

Voikukka-parsasalaatti
Maku

Lohi-voikukkapiiras
Maku

Nokkospiirakka, jossa maistuu herkulliseksi paahtunut vuohenjuusto
Kotivinkki

Sinihomejuusto-nokkoskeitto
Kotivinkki

Basilika-nokkospesto
Maku

Nokkospannari
Maku