


Voikukkapesto on todellista lähiruokaa – valmista herkkutahna 5 minuutissa!
5 min
Voikukkapesto maistuu kasvis- ja kalaruokien kastikkeena sekä esimerkiksi grilliruokien, pizzan ja pastan kanssa. Säilytä voikukkapesto jääkaapissa ja käytä se parin päivän kuluessa.
Reseptin ainekset
2,5 dl
kourallinen voikukan nuoria lehtiä
kourallinen muita villiyrttien nuoria lehtiä (esimerkiksi maitohorsmaa, vuohenputkea ja poimulehteä)
1 dl
siemeniä ja pähkinöitä (esimerkiksi cashewpähkinöitä, manteleita ja auringonkukansiemeniä)
(2 rkl ravintohiivahiutaleita)
1
valkosipulinkynsi
1½ dl
(oliivi)öljyä
suolaa
mustapippuria
Voikukkapesto – ohje:
- Huuhtele ja kuivaa voikukkien ja villiyrttien lehdet. Voit miedontaa makua poistamalla lehtiruodin. Pane kaikki ainekset suolaa ja pippuria lukuun ottamatta sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.
- Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää tarvittaessa öljyä vähitellen.
Vinkki!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat