Viikunasalaatti fetalla ja pähkinöillä – täydellinen makusinfonia on hetkessä valmis syötäväksi

15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
Viikunasalaatti on herkullinen yhdistelmä fetaa, pähkinöitä ja tuoreita viikunoita. Tarjoa makeansuolainen salaatti alkupalana tai lisukkeena. Jos kaipaat lihaa, lisää joukkoon muutama viipale hienonnettua ilmakuivattua kinkkua.
0
0
Julkaistu: 10.11.2020


Ainekset (4 hengelle lisäkkeenä )

  • 6kypsää viikunaa
  • 200 gfetaa (palana, ei kuutioina )
  • 1 ruukkubasilikaa tai miniversoseosta
  • 4 rkloliiviöljyä
  • 2 rkllimettimehua
  • 2 tljuoksevaa hunajaa
  • ½ tl sormisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 6 rklpaahdettuja cashew- tai pistaasipähkinöitä
Tulosta

Viikunasalaatti fetalla ja pähkinöillä valmistuu näin:

  1. Lohko viikunat. Murustele feta. Laita ainekset tarjoiluvadille basilikanlehtien kanssa.
  2. Sekoita öljy, limettimehu, hunaja, suola ja pippuri keskenään. Valuta seosta viikunoille. Viimeistele pähkinöin.
  3. Tarjoa viikunasalaatti alkupalapöydässä.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »