Viikunasalaatti fetalla ja pähkinöillä – täydellinen makusinfonia on hetkessä valmis syötäväksi
15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
Viikunasalaatti on herkullinen yhdistelmä fetaa, pähkinöitä ja tuoreita viikunoita. Tarjoa makeansuolainen salaatti alkupalana tai lisukkeena. Jos kaipaat lihaa, lisää joukkoon muutama viipale hienonnettua ilmakuivattua kinkkua.
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 10.11.2020

Viikunasalaatti fetalla ja pähkinöillä – täydellinen makusinfonia on hetkessä valmis syötäväksi
Reseptin ainekset (4 hengelle lisäkkeenä )
- 6kypsää viikunaa
- 200 gfetaa (palana, ei kuutioina )
- 1 ruukkubasilikaa tai miniversoseosta
- 4 rkloliiviöljyä
- 2 rkllimettimehua
- 2 tljuoksevaa hunajaa
- ½ tl sormisuolaa
- mustapippuria myllystä
- 6 rklpaahdettuja cashew- tai pistaasipähkinöitä
Viikunasalaatti fetalla ja pähkinöillä valmistuu näin:
- Lohko viikunat. Murustele feta. Laita ainekset tarjoiluvadille basilikanlehtien kanssa.
- Sekoita öljy, limettimehu, hunaja, suola ja pippuri keskenään. Valuta seosta viikunoille. Viimeistele pähkinöin.
- Tarjoa viikunasalaatti alkupalapöydässä.

Tulinen ja makea yhdistyvät kermaiseen juustoon – viikuna-burratalautanen on illanistujaisten kaunein herkku
Meillä kotona

Pähkinä-viikuna-uunibrie
Maku

Uuniviikunat fetajuustolla
Maku

Kinkkuun kääräistyt viikunat – tyylikkäät cocktailpalat yhdistävät tuoreen viikunan, sinihomejuuston ja ilmakuivatun kinkun
Maku

Vuohenjuusto-viikunapiirakka – pikkujoulukauden trendikkäin makuyhdistelmä ihastuttaa helpossa suolapalassa
Kotivinkki

Kurpitsa-viikunasalaatti
Maku

Viikuna-pekonisalaatti
Maku

Hanhenmaksa-viikunasuupalat
Maku