Maku

Vihreät falafelit – helpot kasvispallerot alle puolessa tunnissa

30 min
VE
5
0

Vihreät falafelit tehdään soijapavuista ja tuoreesta pinaatista. Korianteri ja lime antavat pikkupalleroille raikkaan maun. Kokeile falafeleja tortillan täytteenä yhdessä aasialaisen porkkanaraasteen kanssa.
Tulosta
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (4 annosta)

  • 300 gsoijapapuja (pakaste)
  • 1 rkukorianteria
  • 80 gtuoretta pinaattia
  • 1/2limen mehu
  • 1 tl limen kuoriraastetta
  • 1 dlkorppujauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Päälle

  • 3 rklseesaminsiemeniä

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min

Vihreät falafelit valmistetaan näin:

  1. Sulata soijapavut pakkauksen ohjeen mukaan. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella rouheaksi massaksi.
  2. Muotoile pyöryköiksi kostein käsin ja pyörittele pallerot seesaminsiemenissä. Nosta pellille leivinpaperin päälle.
  3. Paista falafelejä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Tarjoa vihreitä falafeleja tortillojen täytteenä yhdessä aasialaisen porkkanaraasteen kanssa.

Aasialainen porkkanaraaste: Kuori ja raasta 500 g porkkanaa karkeaksi. Sekoita joukkoon 1/2 tl suolaa, 2 hienonnettua kevätsipulia, 1 tuore hienonnettu chili, 2 rkl seesaminsiemeniä, 3 rkl riisiviinietikkaa, 1 rkl limemehua ja 1 dl tuoretta korianteria. Anna maustua hetki.

MITÄ PIDIT?
5