Vihreät falafelit – helpot kasvispallerot alle puolessa tunnissa
30 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
15 minVihreät falafelit tehdään soijapavuista ja tuoreesta pinaatista. Korianteri ja lime antavat pikkupalleroille raikkaan maun. Kokeile falafeleja tortillan täytteenä yhdessä aasialaisen porkkanaraasteen kanssa.
VE
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 8.1.2019

Vihreät falafelit – helpot kasvispallerot alle puolessa tunnissa
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 300 gsoijapapuja (pakaste)
- 1 rkukorianteria
- 80 gtuoretta pinaattia
- 1/2limen mehu
- 1 tl limen kuoriraastetta
- 1 dlkorppujauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
- 3/4 tlsuolaa
- 1/4 tlmustapippuria
Päälle
- 3 rklseesaminsiemeniä
Vihreät falafelit valmistetaan näin:
- Sulata soijapavut pakkauksen ohjeen mukaan. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella rouheaksi massaksi.
- Muotoile pyöryköiksi kostein käsin ja pyörittele pallerot seesaminsiemenissä. Nosta pellille leivinpaperin päälle.
- Paista falafelejä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Tarjoa vihreitä falafeleja tortillojen täytteenä yhdessä aasialaisen porkkanaraasteen kanssa.
Aasialainen porkkanaraaste: Kuori ja raasta 500 g porkkanaa karkeaksi. Sekoita joukkoon 1/2 tl suolaa, 2 hienonnettua kevätsipulia, 1 tuore hienonnettu chili, 2 rkl seesaminsiemeniä, 3 rkl riisiviinietikkaa, 1 rkl limemehua ja 1 dl tuoretta korianteria. Anna maustua hetki.