


Vihreät falafelit – helpot kasvispallerot alle puolessa tunnissa
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
Vihreät falafelit tehdään soijapavuista ja tuoreesta pinaatista. Korianteri ja lime antavat pikkupalleroille raikkaan maun. Kokeile falafeleja tortillan täytteenä yhdessä aasialaisen porkkanaraasteen kanssa.
Reseptin ainekset
4 annosta
300 g
soijapapuja (pakaste)
1 rku
korianteria
80 g
tuoretta pinaattia
1/2
limen mehu
1 tl
limen kuoriraastetta
1 dl
korppujauhoja
1 tl
leivinjauhetta
3/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
Päälle
3 rkl
seesaminsiemeniä
Vihreät falafelit – ohje:
- Sulata soijapavut pakkauksen ohjeen mukaan. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella rouheaksi massaksi.
- Muotoile pyöryköiksi kostein käsin ja pyörittele pallerot seesaminsiemenissä. Nosta pellille leivinpaperin päälle.
- Paista falafelejä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Tarjoa vihreitä falafeleja tortillojen täytteenä yhdessä aasialaisen porkkanaraasteen kanssa.
Aasialainen porkkanaraaste: Kuori ja raasta 500 g porkkanaa karkeaksi. Sekoita joukkoon 1/2 tl suolaa, 2 hienonnettua kevätsipulia, 1 tuore hienonnettu chili, 2 rkl seesaminsiemeniä, 3 rkl riisiviinietikkaa, 1 rkl limemehua ja 1 dl tuoretta korianteria. Anna maustua hetki.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat