Maku

Vihreä kuula -kakku on talven hitti – vihaatko vai rakastatko?

45 min
3.9
0

Vihreä kuula -kakku on talven hitti – vihaatko vai rakastatko?

Juhlapöydän uusi tulokas voittaa sinutkin puolelleen: tähän uskomattoman herkulliseen vihreä kuula -kakkuun ei voi olla ihastumatta!
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 palaa)

Kakkulevy

  • 100 gvoita
  • 1 dlmaitoa tai kermaa
  • 2munaa
  • 1 ½ dlsokeria
  • 2 ¾ dljauhoja
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 ½ tlleivinjauhetta
  • 1(luomu)sitruunan raastettu kuori

Kuorrute

  • 50 gpehmeää voita
  • 3 ½ dltomusokeria
  • 3 rklsitruunamehua
  • 1 tlvaniljasokeria

Koristelu

  • 1 pkt (500 g)vihreitä kuulia
  • tähtiströsseleitä

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN15 min

Sulata voi, anna jäähtyä hetki ja sekoita siihen maito.

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet ja sitruunankuori keskenään.

Kääntele muna-sokerivaahdon joukkoon vuorotellen kuivat aineet ja nesteet.

Kaada taikina tasaisesti leivinpaperilla vuorattuun, suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan (noin 22 x 30 cm).

Paista taikinaa 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Jäähdytä kakkulevy.

Irrota vihreän kuulan puolikkaat toisistaan ja puolita ne vielä kahdeksi ympyräksi.

Siisti kakkulevyn reunat leikkaamalla. Leikkaa levy vastakkaisia kulmia kohden puoliksi, kahdeksi kolmioksi. Käännä toinen kolmio varovasti lastalla paistopinta alaspäin ja asettele kolmiot vastakkain tarjoiluvadille kuusen muotoon.

Valmista kuorrutus vatkaamalla kaikki kuorrutteen ainekset keskenään sähkövatkaimella kuohkeaksi kreemiksi.

Levitä kuorrutus kakkulevylle.

Asettele vihreät kuulat kuorrutteen päälle. Viimeistele strösseleillä.

MITÄ PIDIT?
3.9
Katso myös nämä