


Vihreä kuula -kakku on talven hitti – vihaatko vai rakastatko?
45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 15 min
Juhlapöydän uusi tulokas voittaa sinutkin puolelleen: tähän uskomattoman herkulliseen vihreä kuula -kakkuun ei voi olla ihastumatta!
Reseptin ainekset
15 palaa
Kakkulevy
100 g
voita
1 dl
maitoa tai kermaa
2
munaa
1 ½ dl
sokeria
2 ¾ dl
jauhoja
2 tl
vaniljasokeria
1 ½ tl
leivinjauhetta
1
(luomu)sitruunan raastettu kuori
Kuorrute
50 g
pehmeää voita
3 ½ dl
tomusokeria
3 rkl
sitruunamehua
1 tl
vaniljasokeria
Koristelu
1 pkt (500 g)
vihreitä kuulia
tähtiströsseleitä
tähtikoriste
Vihreä kuula -kakku – ohje:
- Sulata voi, anna jäähtyä hetki ja sekoita siihen maito.
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
- Sekoita kuivat aineet ja sitruunankuori keskenään.
- Kääntele muna-sokerivaahdon joukkoon vuorotellen kuivat aineet ja nesteet.
- Kaada taikina tasaisesti leivinpaperilla vuorattuun, suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan (noin 22 × 30 cm).
- Paista taikinaa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
- Jäähdytä kakkulevy.
- Irrota vihreän kuulan puolikkaat toisistaan ja puolita ne vielä kahdeksi ympyräksi.
- Siisti kakkulevyn reunat leikkaamalla. Leikkaa levy vastakkaisia kulmia kohden puoliksi, kahdeksi kolmioksi. Käännä toinen kolmio varovasti lastalla paistopinta alaspäin ja asettele kolmiot vastakkain tarjoiluvadille kuusen muotoon.
- 10Valmista kuorrutus vatkaamalla kaikki kuorrutteen ainekset keskenään sähkövatkaimella kuohkeaksi kreemiksi.
- 11Levitä kuorrutus kakkulevylle.
- 12Asettele vihreät kuulat kuorrutteen päälle. Viimeistele strösseleillä. Latvaan sopii tähti-joulukoriste tai pahvista leikattu tähtönen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat