Kotivinkki

Vihreä ja raikas coleslaw

25 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
Vihreä coleslaw tuo rapeutta ja raikkautta esimerkiksi tortilloihin, purilaisiin ja hodareihin.
4
0
Julkaistu: 26.6.2015


Reseptin ainekset (4-6 annosta)

  • 1pieni varhaiskaali
  • 1fenkoli
  • 1vihreä omena (Granny Smith)

Pikamajoneesi

  • 1huoneenlämpöinen kananmuna
  • 1 rklkarkeaa dijonsinappia
  • 1-2valkosipulinkynttä
  • ⅓ tlsuolaa
  • mustapippuria
  • 2 dlhuoneenlämpöistä rypsiöljyä
  • 1 rkllimemehua
Tulosta

1. Valmista pikamajoneesi: Huolehdi, että kanamunat ja öljy ovat samanlämpöisiä, muuten kastike  juoksettuu. Riko kananmuna korkean ja kapean (sauvasekoitin)kulhon pohjalle. Lisää sinappi, kuoritut valkosipulinkynnet, suola ja pippuri. 2. Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle seisomaan. Kaada öljy kulhoon ja käynnistä sitten sauvasekoitin kulhon pohjalla. Nosta sauvasekoitin hitaasti ylös, ja majoneesi on valmis. Raikasta kastike limetin mehulla. 3. Leikkaa varhaiskaali ohuiksi suikaleiksi, samoin fenkoli. Pese omena hyvin ja poista siitä siemenkota. Leikkaa omena ohuiksi suikaleiksi tai viipaleiksi. Yhdistä kasvikset ja majoneesi. Vihreä coleslaw on valmis.

Kommentoi »