


Vietnamilainen riisinuudelisalaatti – valmista ihana arkisalaatti Viimeistä murua myöten -bloggaaja Saara Atulan ohjeella!
30 min
Ruokavaikuttaja Saara Atulan raikas mutta ruokaisa salaatti on helppo lounas tai kätevä illallinen. Jos säästät salaattia seuraavaan päivään, lisää pähkinät vasta ruokaillessa annoksen päälle, jotta ne eivät pehmene.
Reseptin ainekset
6 annosta
1 rkl
seesamiöljyä
2 pkt (400–500 g)
Nyhtökauraa tai Härkistä
2 rkl
fariinisokeria
noin 200 g
riisinuudeleita
3
porkkanaa
1
kurkku
3
kevätsipulinvartta
1 dl
maapähkinöitä
1 rku
korianteria (hienonnettuna)
Kastike
3
limen mehu ja raastettu kuori
1
valkosipulinkynsi (hienonnettuna)
3 rkl
ruskeaa sokeria
2 rkl
soijakastiketta
1—2 rkl
srirachaa
1 rkl
seesamiöljyä
Vietnamilainen riisinuudelisalaatti – ohje:
- Kuumenna seesamiöljy paistinpannulla. Lisää Nyhtökaura tai Härkis ja fariinisokeri. Paista melko kovalla lämmöllä, kunnes seos rapeutuu.
- Kypsennä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kuori porkkana ja raasta se karkeaksi raasteeksi tai leikkaa tikuiksi. Huuhtele kurkku ja suikaloi se esimerkiksi mandoliinilla tai leikkaa tikuiksi. Hienonna kevätsipuli.
- Paahda maapähkinät kullanruskeiksi kuivalla, kuumalla pannulla.
- Sekoita kastikkeen ainekset pienessä kulhossa.
- Sekoita kaikki salaatin ainekset ja kastike isossa kulhossa.
Vinkki!
Voit lisätä salaattiin nuupahtaneen babypinaatin tai yrttien jämät.
Lue ruokavaikuttaja Saara Atulan ajatuksia arkiruoasta tästä jutusta. Saat jutusta myös muut Saaran herkulliset arkiruokareseptit!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat