Ihanan tahmeaa
Kääri omenat valmistaikinaan ja täytä kinuskilla – vegaaniset kinuski-omenapallot ovat helppo herkku
1 h 5 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 35 min
Uuniomenat täytetään kinuskilla ja paistetaan rapeiksi lehtitaikinan sisällä. Tarjoa höyryävän lämpöiset leivokset kaurajäätelön kanssa
Reseptin ainekset
12 annosta
6 (500 g)
lehtitaikinalevyä
12
pientä kotimaista omenaa
1 dl (70 g)
suolaamattomia ja kuorittuja pistaasipähkinöitä
½ dl
kaurajuomaa voiteluun
4 rkl
fariinisokeria
1 rkl
rypsiöljyä
350 g
kaurajäätelöä
Taatelikinuski
300 g
tuoreita taateleita
½–1 dl
kaurajuomaa
¼ tl
suolaa
Kinuski-omenapallot – ohje:
- Sulata lehtitaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa levyt puoliksi.
- Poista omenista kara omenaporalla. Rouhi pistaasipähkinät veitsellä karkeaksi muruksi.
- Tee taatelikinuski. Poista taateleista kivet ja soseuta ne sauvasekoittimella kaurajuoman ja suolan kanssa.
- Lisää puolet pistaasimurusta kinuskin joukkoon. Lusikoi tahna omenien sisään.
- Nosta omena taikinapalan päälle ja venytä se omenan ympärille. Painele taikinan päät tiukasti yhteen.
- Sekoita loput pistaasimurusta ja fariinisokeri keskenään. Voitele tortut kaurajuomalla ja pyörittele pinta pistaasi-sokeriseoksessa. Voitele muffinivuoka öljyllä ja nosta leivokset koloihin.
- Paista 175-asteisessa uunissa noin 35–40 minuuttia. Tarjoa lämpimien omenapallojen kanssa kaurajäätelöä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat