Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Ihanan tahmeaa

Kääri omenat valmistaikinaan ja täytä kinuskilla – vegaaniset kinuski-omenapallot ovat helppo herkku

1 h 5 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 35 min

Uuniomenat täytetään kinuskilla ja paistetaan rapeiksi lehtitaikinan sisällä. Tarjoa höyryävän lämpöiset leivokset kaurajäätelön kanssa

15.10.2024
Reseptin ainekset
12 annosta
6 (500 g)
lehtitaikinalevyä
12
pientä kotimaista omenaa
1 dl (70 g)
suolaamattomia ja kuorittuja pistaasipähkinöitä
½ dl
kaurajuomaa voiteluun
4 rkl
fariinisokeria
1 rkl
rypsiöljyä
350 g
kaurajäätelöä
Taatelikinuski
300 g
tuoreita taateleita
½–1 dl
kaurajuomaa
¼ tl
suolaa

Kinuski-omenapallot – ohje:

  1. Sulata lehtitaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa levyt puoliksi.
  2. Poista omenista kara omenaporalla. Rouhi pistaasipähkinät veitsellä karkeaksi muruksi.
  3. Tee taatelikinuski. Poista taateleista kivet ja soseuta ne sauvasekoittimella kaurajuoman ja suolan kanssa.
  4. Lisää puolet pistaasimurusta kinuskin joukkoon. Lusikoi tahna omenien sisään.
  5. Nosta omena taikinapalan päälle ja venytä se omenan ympärille. Painele taikinan päät tiukasti yhteen.
  6. Sekoita loput pistaasimurusta ja fariinisokeri keskenään. Voitele tortut kaurajuomalla ja pyörittele pinta pistaasi-sokeriseoksessa. Voitele muffinivuoka öljyllä ja nosta leivokset koloihin.
  7. Paista 175-asteisessa uunissa noin 35–40 minuuttia. Tarjoa lämpimien omenapallojen kanssa kaurajäätelöä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt