Ruoka
Maku

Vegaaninen suklaamousse – rakas klassikkojälkiruoka ilman maitoa tai munia

2 h 15 min
0
0

Vegaaninen suklaamousse – rakas klassikkojälkiruoka ilman maitoa tai munia

GL
MA
VE
0
0
Teksti Mika Rampa
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos
Vegaaninen suklaamousse on aivan yhtä hyvää kuin perinteinen. Tähän syntisen hyvään reseptiin tarvitset vain neljä raaka-ainetta. Kokeile ja ihastu!

Ainekset (4 annosta)

Vegaaninen suklaamousse

  • 1 1/2 dlsäilykekikherneiden lientä
  • 1/2 dl sokeria
  • 150 gtummaa suklaata (esimerkiksi Marabou ECO 70 %)
  • 1 tlvaniljasokeria

Koristelu

  • 2 tlkaakaojauhetta
  • 2 rkl vegaanista valkosuklaata lastuina

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN2 h

Vegaaninen suklaamousse valmistuu näin:

Mittaa kikherneliemi kattilaan ja lisää sokeri. Kuumenna. Kun seos alkaa kuplia ja sokeri on sulanut, nosta kattila pois levyltä. Anna jäähtyä hetki.

Lisää joukkoon tumma suklaa ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi ja anna massan jäähtyä jääkaapissa täysin viileäksi.

Vaahdota vegaaninen suklaamousse sähkövatkaimella kuohkeaksi.

Jaa vegaaninen suklaamousse annoskulhoihin. Jos haluat, koristele annokset kaakaojauheella ja valkosuklaalla.

Vinkki!

Mietitkö mitä tekisit kikherneille? Paahdetut kikherneet valmistuvat helposti ja ovat ihania naposteltavia!

MITÄ PIDIT?
0