Maku

Vegaaninen pullataikina

3 h 5 min
3.8
0

Vegaaninen pullataikina

MA
MU
0
3.8
Vegaanille sopiva pulla leivotaan kauramaitoon ilman voita ja munaa.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (40 kpl)

  • 50 ghiivaa
  • 5 dlkaurajuomaa (maidoton)
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 2 tlkardemummaa
  • 1 tlsuolaa
  • 14 dlvehnäjauhoja (noin)
  • 150 gtalousmargariini 80 % keskiarvo, leivontaan ja ruoanlaittoon (vegaanista)

Voitelu

  • 3/4 dlsoijavanukas (vaniljan makuista, tai vesi-sokeriseosta)

Tee näin

3 h 5 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN2 h 15 min

Valmista vegaaninen pullataikina näin:

Liuota hiiva kädenlämpöiseen kauramaitoon. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita joukkoon osa jauhosta. Kun taikina pysyy kasassa, lisää huoneenlämpöinen voi. Alusta joukkoon jauhoja, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa käsistä sekä kulhon reunoista.

Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia.

Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä, vedottomassa paikassa.

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa vielä hetki. Leivo taikina haluamasi muotoisiksi pulliksi. Nosta ne leivinpaperin päälle pellille. Peitä pullat liinalla ja anna niiden kohota lämpimässä paikassa 40–60 minuuttia.

Voitele pullat halutessasi soijavanukkaalla tai sokeri-vesiseoksella. Voitelu ei ole välttämätöntä.

Paista vegaanisia pullia 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.

Vinkki!

* Kattava lista vegaaneille sopivista margariineista löytyy osoitteesta vegaanituotteet.net.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä