4(52)
Vegaaninen pullataikina
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
Kasvis
Laktoositon
3 h 5 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 2 h 15 min
Vegaaninen pullataikina leivotaan kauramaitoon ilman voita ja munaa. Pullien voiteluun sopii hyvin soijavanukas tai vesi-sokeriseos.
24.2.2016
 |
Maku
Reseptin ainekset
40 kpl
50 ghiivaa
5 dlkaurajuomaa (maidoton)
1 1/2 dlsokeria
2 tlkardemummaa
1 tlsuolaa
noin 14 dlvehnäjauhoja
150 gtalousmargariini 80 % keskiarvo, leivontaan ja ruoanlaittoon (vegaanista)
Voitelu
3/4 dlsoijavanukas (vaniljan makuista, tai vesi-sokeriseosta)

Vegaaninen pullataikina – ohje:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen kauramaitoon. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita joukkoon osa jauhosta. Kun taikina pysyy kasassa, lisää huoneenlämpöinen margariini. Alusta joukkoon jauhoja, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa käsistä sekä kulhon reunoista.
  2. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia.
  3. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä, vedottomassa paikassa.
  4. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa vielä hetki. Leivo taikina haluamasi muotoisiksi pulliksi. Nosta ne leivinpaperin päälle pellille. Peitä pullat liinalla ja anna niiden kohota lämpimässä paikassa 40–60 minuuttia.
  5. Voitele pullat halutessasi soijavanukkaalla tai sokeri-vesiseoksella. Voitelu ei ole välttämätöntä.
  6. Paista vegaanisia pullia 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.

Vinkki!

Kattava lista vegaaneille sopivista margariineista löytyy osoitteesta vegaanituotteet.net.

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo