Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Vegaaninen pullataikina

3 h 5 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 2 h 15 min

Vegaaninen pullataikina leivotaan kauramaitoon ilman voita ja munaa. Pullien voiteluun sopii hyvin soijavanukas tai vesi-sokeriseos.

24.2.2016
Reseptin ainekset
40 kpl
50 g
hiivaa
5 dl
kaurajuomaa (maidoton)
1 1/2 dl
sokeria
2 tl
kardemummaa
1 tl
suolaa
noin 14 dl
vehnäjauhoja
150 g
talousmargariini 80 % keskiarvo, leivontaan ja ruoanlaittoon (vegaanista)
Voitelu
3/4 dl
soijavanukas (vaniljan makuista, tai vesi-sokeriseosta)

Vegaaninen pullataikina – ohje:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen kauramaitoon. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita joukkoon osa jauhosta. Kun taikina pysyy kasassa, lisää huoneenlämpöinen margariini. Alusta joukkoon jauhoja, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa käsistä sekä kulhon reunoista.
  2. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia.
  3. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä, vedottomassa paikassa.
  4. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa vielä hetki. Leivo taikina haluamasi muotoisiksi pulliksi. Nosta ne leivinpaperin päälle pellille. Peitä pullat liinalla ja anna niiden kohota lämpimässä paikassa 40–60 minuuttia.
  5. Voitele pullat halutessasi soijavanukkaalla tai sokeri-vesiseoksella. Voitelu ei ole välttämätöntä.
  6. Paista vegaanisia pullia 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.

Vinkki!

Kattava lista vegaaneille sopivista margariineista löytyy osoitteesta vegaanituotteet.net.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt