Vegaaninen omenastruudeli – klassikkoherkku kätkee sisäänsä calvadoksella maustettuja omenalohkoja

1 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h
Vegaaninen omenastruudeli maistuu kanelilta, kardemummalta ja calvadoksella maustettuilta omenalohkoilta. Muscovadokinuski ja mantelilastut kruunaavat leivonnaisen. Nyt herkutellaan!
VE
MU
MA
KA
LA
3
0
Julkaistu 27.3.2020


Reseptin ainekset (6 annosta)

Taikina

  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlsuolaa
  • 2 rkltomusokeria
  • ½ dlhaaleaa vettä
  • 50 gmaidotonta margariinia (rasvaa vähintään 60 %)

Täyte

  • 5–6 suomalaista kirpeää omenaa
  • 3 rklmuscovadosokeria
  • 1 rklkanelia
  • 1 tljauhettua kardemummaa
  • 1 clcalvadosta
  • ½ dlmantelilastuja

Muscovadokinuski

  • 1 ½ dlmuscovadosokeria
  • 1 dlkaura- tai soijakermaa
  • 1 rklmaidotonta margariinia (rasvaa vähintään 60 %)
  • ¼ tlsuolaa
Tulosta

Vegaaninen omenastruudeli – ohje:

  1. Sekoita taikinan jauhot, suola ja sokeri. Yhdistä keskenään vesi ja sulatettu margariini. Kaada jauhojen joukkoon ja sekoita hyvin. Anna taikinan levätä noin 30 minuuttia huoneenlämmössä.
  2. Viipaloi omenat kulhoon ja lisää päälle sokeri, kaneli, kardemumma, calvados ja mantelilastut. Anna maustua puoli tuntia.
  3. Mittaa kattilaan kinuskia varten muscovadosokeri ja kaurakerma. Keitä miedolla lämmöllä 5–10 minuuttia. Lisää margariini ja mausta suolalla.
  4. Kauli taikina jauhojen avulla ohueksi levyksi (40 cm x 20 cm). Levitä päälle maustuneet omenaviipaleet. Käännä taikinan reunat päälle ja nosta struudeli uunipellille leivinpaperin päälle puoliympyrän muotoiseksi pötköksi sauma alaspäin.
  5. Voitele struudeli margariinilla ja ripottele päälle mantelilastuja.
  6. Paista omenastruudelia 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Levitä muscovadokinuski hieman jäähtyneen omenastruudelin päälle.
Kommentoi »