Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Vegaaninen omenastruudeli – klassikkoherkku kätkee sisäänsä calvadoksella maustettuja omenalohkoja

1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min

Vegaaninen omenastruudeli maistuu kanelilta, kardemummalta ja calvadoksella maustettuilta omenalohkoilta. Muscovadokinuski ja mantelilastut kruunaavat leivonnaisen. Nyt herkutellaan!

27.3.2020
Reseptin ainekset
6 annosta
Taikina
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
2 rkl
tomusokeria
½ dl
haaleaa vettä
50 g
maidotonta margariinia (rasvaa vähintään 60 %)
Täyte
5–6
suomalaista kirpeää omenaa
3 rkl
muscovadosokeria
1 rkl
kanelia
1 tl
jauhettua kardemummaa
1 cl
calvadosta
½ dl
mantelilastuja
Muscovadokinuski
1 ½ dl
muscovadosokeria
1 dl
kaura- tai soijakermaa
1 rkl
maidotonta margariinia (rasvaa vähintään 60 %)
¼ tl
suolaa

Vegaaninen omenastruudeli – ohje:

  1. Sekoita taikinan jauhot, suola ja sokeri. Yhdistä keskenään vesi ja sulatettu margariini. Kaada jauhojen joukkoon ja sekoita hyvin. Anna taikinan levätä noin 30 minuuttia huoneenlämmössä.
  2. Viipaloi omenat kulhoon ja lisää päälle sokeri, kaneli, kardemumma, calvados ja mantelilastut. Anna maustua puoli tuntia.
  3. Mittaa kattilaan kinuskia varten muscovadosokeri ja kaurakerma. Keitä miedolla lämmöllä 5–10 minuuttia. Lisää margariini ja mausta suolalla.
  4. Kauli taikina jauhojen avulla ohueksi levyksi (40 cm x 20 cm). Levitä päälle maustuneet omenaviipaleet. Käännä taikinan reunat päälle ja nosta struudeli uunipellille leivinpaperin päälle puoliympyrän muotoiseksi pötköksi sauma alaspäin.
  5. Voitele struudeli margariinilla ja ripottele päälle mantelilastuja.
  6. Paista omenastruudelia 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Levitä muscovadokinuski hieman jäähtyneen omenastruudelin päälle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt