


Vegaaninen omenastruudeli – klassikkoherkku kätkee sisäänsä calvadoksella maustettuja omenalohkoja
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min
Vegaaninen omenastruudeli maistuu kanelilta, kardemummalta ja calvadoksella maustettuilta omenalohkoilta. Muscovadokinuski ja mantelilastut kruunaavat leivonnaisen. Nyt herkutellaan!
Reseptin ainekset
6 annosta
Taikina
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
2 rkl
tomusokeria
½ dl
haaleaa vettä
50 g
maidotonta margariinia (rasvaa vähintään 60 %)
Täyte
5–6
suomalaista kirpeää omenaa
3 rkl
muscovadosokeria
1 rkl
kanelia
1 tl
jauhettua kardemummaa
1 cl
calvadosta
½ dl
mantelilastuja
Muscovadokinuski
1 ½ dl
muscovadosokeria
1 dl
kaura- tai soijakermaa
1 rkl
maidotonta margariinia (rasvaa vähintään 60 %)
¼ tl
suolaa
Vegaaninen omenastruudeli – ohje:
- Sekoita taikinan jauhot, suola ja sokeri. Yhdistä keskenään vesi ja sulatettu margariini. Kaada jauhojen joukkoon ja sekoita hyvin. Anna taikinan levätä noin 30 minuuttia huoneenlämmössä.
- Viipaloi omenat kulhoon ja lisää päälle sokeri, kaneli, kardemumma, calvados ja mantelilastut. Anna maustua puoli tuntia.
- Mittaa kattilaan kinuskia varten muscovadosokeri ja kaurakerma. Keitä miedolla lämmöllä 5–10 minuuttia. Lisää margariini ja mausta suolalla.
- Kauli taikina jauhojen avulla ohueksi levyksi (40 cm x 20 cm). Levitä päälle maustuneet omenaviipaleet. Käännä taikinan reunat päälle ja nosta struudeli uunipellille leivinpaperin päälle puoliympyrän muotoiseksi pötköksi sauma alaspäin.
- Voitele struudeli margariinilla ja ripottele päälle mantelilastuja.
- Paista omenastruudelia 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Levitä muscovadokinuski hieman jäähtyneen omenastruudelin päälle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
