Maku

Vegaaninen kylmäsavuporo

24 h 30 min
5
0

Vegaaninen kylmäsavuporo

Punajuuresta valmistuu herkullinen vegaaninen "kylmäsavuporo".
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 4 kplisoa punajuurta
  • 800 gkarkeaa merisuolaa (1 paketti)

Marinadi

  • 2 tlnestemäistä savuaromia
  • 1 tlvalkoviinietikkaa
  • 1 rklrypsiöljyä

Tarjoiluun

  • 2 rklkapriksia
  • 1 rkltuoretta piparjuurta raastettuna

Tee näin

24 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN24 h

Pese punajuuret ja kuivaa ne hyvin. Älä kuori punajuuria. Peitä uunivuoan pohja merisuolalla. Laita punajuuret merisuolan päälle uunivuokaan. Peitä punajuuret merisuolalla. Kypsennä punajuuria kiertoilmauunissa 180 asteessa tai tavallisessa uunissa 200 asteessa 1½ tuntia.

Anna punajuurien jäähtyä. Riko suolakuori ja kuori punajuuret. Siivuta punajuuret ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla, juustohöylällä tai terävällä veitsellä.

Laita punajuuri viipaleet kannelliseen astiaan. Sekoita marinadin ainekset ja kaada punajuuri viipaleiden päälle. Anna punajuurien marinoitua 1-2 päivää jääkaapissa. Sekoita muutaman kerran marinoitumisen aikana.

Tarjoile kapriksien ja raastetun piparjuuren kera. Mausta tarvittaessa suolalla.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä