


joulupöydän herkut
Vegaaninen kylmäsavuporo – punajuuresta syntyy maukas kylmäsavuporomainen alkuruoka
26 h 0 min
{
Aktiivinen 2 h 0 min
Passiivinen 24 h 0 min
Herkullinen kylmäsavuporomainen juhlaruoka valmistetaan paahdetusta, viipaloidusta ja marinoidusta punajuuresta. Joulupöydän alkuruoat maistuvat myös vegaanisina!
Reseptin ainekset
4 annosta
4 kpl
isoa punajuurta
1 kg
karkeaa merisuolaa (1 paketti)
Marinadi
4 rkl
tuoretta rosmariinia
5
katajanmarjaa
2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
valkoviinietikkaa
2 tl
nestemäistä savuaromia
1 tl
sokeria
Tarjoiluun
2 rkl
kapriksia
2 rkl
piparjuurta raastettuna
Vegaaninen kylmäsavuporo – ohje:
- Huuhtele ja kuivaa punajuuret, mutta älä kuori niitä. Peitä uunivuoan pohja merisuolalla. Laita punajuuret merisuolan päälle uunivuokaan. Peitä punajuuret merisuolalla. Kypsennä 200 asteessa 1,5 tuntia.
- Anna punajuurien jäähtyä. Riko suolakuori ja kuori punajuuret. Leikkaa punajuuret ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla, juustohöylällä tai terävällä veitsellä.
- Laita viipaleet kannelliseen astiaan. Hienonna rosmariinit ja murskaa katajanmarjat. Yhdistä marinadin ainekset ja kaada se punajuurien joukkoon. Marinoi jääkaapissa 1–2 päivää. Sekoita muutaman kerran marinoitumisen aikana.
- Tarjoa kapristen ja raastetun piparjuuren kera. Mausta tarvittaessa suolalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat