Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
joulupöydän herkut

Vegaaninen kylmäsavuporo – punajuuresta syntyy maukas kylmäsavuporomainen alkuruoka

26 h 0 min
{
Aktiivinen 2 h 0 min
Passiivinen 24 h 0 min

Herkullinen kylmäsavuporomainen juhlaruoka valmistetaan paahdetusta, viipaloidusta ja marinoidusta punajuuresta. Joulupöydän alkuruoat maistuvat myös vegaanisina!

27.11.2024
Reseptin ainekset
4 annosta
4 kpl
isoa punajuurta
1 kg
karkeaa merisuolaa (1 paketti)
Marinadi
4 rkl
tuoretta rosmariinia
5
katajanmarjaa
2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
valkoviinietikkaa
2 tl
nestemäistä savuaromia
1 tl
sokeria
Tarjoiluun
2 rkl
kapriksia
2 rkl
piparjuurta raastettuna

Vegaaninen kylmäsavuporo – ohje:

  1. Huuhtele ja kuivaa punajuuret, mutta älä kuori niitä. Peitä uunivuoan pohja merisuolalla. Laita punajuuret merisuolan päälle uunivuokaan. Peitä punajuuret merisuolalla. Kypsennä 200 asteessa 1,5 tuntia.
  2. Anna punajuurien jäähtyä. Riko suolakuori ja kuori punajuuret. Leikkaa punajuuret ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla, juustohöylällä tai terävällä veitsellä.
  3. Laita viipaleet kannelliseen astiaan. Hienonna rosmariinit ja murskaa katajanmarjat. Yhdistä marinadin ainekset ja kaada se punajuurien joukkoon. Marinoi jääkaapissa 1–2 päivää. Sekoita muutaman kerran marinoitumisen aikana.
  4. Tarjoa kapristen ja raastetun piparjuuren kera. Mausta tarvittaessa suolalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt