Maku

Vatkattu ruis-puolukkapuuro

1 h 55 min
4.4
5

Vatkattu ruis-puolukkapuuro

KA
LA
MA
MU
5
4.4
Klassista ruis-puolukkapuuroa haudutetaan pitkään ja jäähtynyt puuro vatkataan kuohkeaksi. Happamanmakea herkku on ihana välipala tai jälkkäri!
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 15 dlvettä
  • 350 gpuolukkasurvosta
  • 1 tlsuolaa
  • 4 1/2 dlruisjauhoja
  • 2 1/2 dlsokeria

Tee näin

1 h 55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Valmista vatkattu puolukka-ruispuuro näin:

Kiehauta vesi kattilassa.

Lisää puolukkasurvos (noin 3 1/2 dl) ja suola. Kiehauta.

Lisää jauhot koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Varo paakkuuntumista.

Kypsennä noin tunnin ajan välillä sekoittaen.

Mausta sokerilla.

Jäähdytä ruis-puolukkapuuro.

Vatkaa ruis-puolukkapuuro kuohkeaksi sähkövatkaimella.

•Tarjoa vatkattu ruis-puolukkapuuro halutessasi maidon kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.4
Katso myös nämä