Maku

Vatkattu ruis-puolukkapuuro

1 h 55 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
1 h 30 min
Klassista ruis-puolukkapuuroa haudutetaan pitkään ja jäähtynyt puuro vatkataan kuohkeaksi. Happamanmakea herkku on ihana välipala tai jälkkäri!
KA
LA
MA
MU
4.2
7
Julkaistu 21.2.2011


Reseptin ainekset (8 annosta)

  • 1,5 lvettä
  • 350 gpuolukkasurvosta
  • 1 tlsuolaa
  • 4 1/2 dlruisjauhoja
  • 2 1/2 dlsokeria
Tulosta

Valmista vatkattu puolukka-ruispuuro näin:

  1. Kiehauta vesi kattilassa.
  2. Lisää puolukkasurvos (noin 3 1/2 dl) ja suola. Kiehauta.
  3. Lisää jauhot koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Varo paakkuuntumista.
  4. Kypsennä noin tunnin ajan välillä sekoittaen.
  5. Mausta sokerilla.
  6. Jäähdytä ruis-puolukkapuuro.
  7. Vatkaa ruis-puolukkapuuro kuohkeaksi sähkövatkaimella.

Vinkki!

Tarjoa vatkattu ruis-puolukkapuuro halutessasi maidon kanssa.

7 kommenttia