


Vatkattu ruispuolukkapuuro
1 h 55 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 1 h 30 min
Ruispuolukkapuuro haudutetaan ensin pitkään, jonka jälkeen jäähtynyt puuro vatkataan kuohkeaksi. Happamanmakea herkku on ihana välipala tai jälkkäri!
Reseptin ainekset
8 annosta
Ruispuolukkapuuro
1,5 l
vettä
350 g
puolukkasurvosta
1 tl
suolaa
4 ½ dl
ruisjauhoja
2 ½ dl
sokeria
Ruispuolukkapuuro – ohje:
- Kiehauta vesi kattilassa.
- Lisää puolukkasurvos (noin 3 1/2 dl) ja suola. Kiehauta.
- Lisää jauhot koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Varo paakkuuntumista.
- Kypsennä noin tunnin ajan välillä sekoittaen.
- Mausta sokerilla.
- Jäähdytä ruispuolukkapuuro ja vatkaa se sitten kuohkeaksi sähkövatkaimella.
Vinkki!
Tarjoa vatkattu ruispuolukkapuuro halutessasi maidon kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat