Vatkattu ruis-puolukkapuuro
1 h 55 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
1 h 30 minKlassista ruis-puolukkapuuroa haudutetaan pitkään ja jäähtynyt puuro vatkataan kuohkeaksi. Happamanmakea herkku on ihana välipala tai jälkkäri!
KA
LA
MA
MU
4.2
Kuvat
Julkaistu 21.2.2011

Vatkattu ruis-puolukkapuuro
Reseptin ainekset (8 annosta)
- 1,5 lvettä
- 350 gpuolukkasurvosta
- 1 tlsuolaa
- 4 1/2 dlruisjauhoja
- 2 1/2 dlsokeria
Valmista vatkattu puolukka-ruispuuro näin:
- Kiehauta vesi kattilassa.
- Lisää puolukkasurvos (noin 3 1/2 dl) ja suola. Kiehauta.
- Lisää jauhot koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Varo paakkuuntumista.
- Kypsennä noin tunnin ajan välillä sekoittaen.
- Mausta sokerilla.
- Jäähdytä ruis-puolukkapuuro.
- Vatkaa ruis-puolukkapuuro kuohkeaksi sähkövatkaimella.
Vinkki!
Tarjoa vatkattu ruis-puolukkapuuro halutessasi maidon kanssa.