


Ihanan siirappiset varhaiskaalirullat paistetaan valurautapannulla grillissä – herkuttele salvia-gremolatan kanssa!
1 h 5 min
Laita tulille jykevä valurautapannu ja paista grillissä kesän herkkuruoka, varhaiskaalirullat.
Reseptin ainekset
4 annosta tai 12 rullaa
12
kaalinlehteä
1tl + ½ tl
suolaa
2
palaa vaaleaa paahtoleipää
1½ dl
kaurakermaa
1 (300 g)
pala kylmäsavutofua
1
punainen paprika
¼ tl
mustapippuria
Valeluun ja paistamiseen
1 rkl
siirappia
½ dl
vettä
rypsiöljyä
Salviagremolata
1
sitruunan raastettu kuori
½ rku
salviaa
1
valkosipulinkynsi
2 rkl
kuorellisia manteleita
2 rkl
oliiviöljyä
¼ tl
ripaus suolaa
Varhaiskaalirullat – ohje:
- Koverra kaalista kanta ja irrota lehdet ehjinä. Kuumenna vesi kattilassa, lisää 1 tl suolaa ja ryöppää kaalinlehdet 2–3 erässä noin minuutin ajan. Nosta lehdet keittiöpyyhkeelle ja anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi.
- Pese sitruuna ja raasta kuori kulhoon. Hienonna salvia ja valkosipuli, rouhi mantelit veitsellä. Sekoita gremolatan ainekset tahnaksi.
- Kuutioi leipäviipaleet kulhoon ja lisää kaurakerma. Muussaa pehmennyt leipä haarukalla.
- Puristele tofu keittiöpyyhkeellä ja raasta raastinraudan karkealla terällä. Hienonna paprika veitsellä.
- Ohenna kaalinlehden kova lehtiruoti veitsellä, jotta rullaaminen helpottuu. Hienonna ohennuksesta yli jäävä ruoti kulhoon ja lisää joukkoon leipä-kermaseos, tofu, paprika, 0,5 tl suolaa ja mustapippuri.
- Levitä pari lehteä kerrallaan työskentelylaudalle. Nosta reilu ruokalusikallinen täytettä lehdille, käännä alareuna ja sivut täytteen päälle ja rullaa tiiviiksi kääryleeksi.
- Sekoita siirappi ja vesi.
- Kuumenna paistinpannu (ø 25–27 cm) grillissä täydellä teholla. Lorauta kuumalle pannulle tilkka öljyä ja lado kääryleet varovasti käsiä polttamatta vieri viereen saumapuoli alas.
- Kypsennä kääryleitä grillissä kansi suljettuna, keskilämmöllä noin 15–20 minuuttia. Valele kääryleitä muutaman kerran siirappivedellä. Jos kääryleet tummuvat liikaa, laske grillin lämpö matalimmalle.
- 10Tarjoa kääryleet kuumina salviagremolatan kanssa.
Vinkki!
Kaalirullien kanssa maistuu myös vegaaninen parmesaanikerma. Sekoita purkki vegaanista ranskankermaa, puoli desiä vegaanista parmesaania ja kaksi teelusikallista sitruunanmehua. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat