Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Appelsiinia ja suklaata

Vappu Pimiän jouluhalko hurmaa – ”Lapseni rakastuivat suklaa-appelsiinihalkoon niin, että se hävisi pöydästä viidessä minuutissa”

Juontaja ja keittokirjailija Vappu Pimiä kehitteli tuoreimpaan kirjaansa uuden version jouluhalosta. Vapun tyttäret rakastuivat suklaa-appelsiininhalkoon niin, että se hävisi pöydästä hetkessä. Tänä vuonna Vapun perheen joulupöydässä lieneekin jäädykkeen sijaan jouluhalko.

29.11.2024

Reseptin ainekset
12 palaa
Pohja
4
kananmunaa
1½ dl
sokeria
1 dl
kakku- tai erikoisvehnäjauhoja
½ dl
perunajauhoja
2 rkl
sokeroimatonta kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
Täyte ja kuorrute
1
appelsiini
150 g
talous- tai maitosuklaata
4 dl
kuohukermaa
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl
sokeria
Koristelu
noin 25 g
suklaata

Vappu Pimiän jouluhalko – ohje:

  1. Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Sekoita jauhoseos varovaisesti muna-sokerivaahtoon. Kaada ja levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista pohjaa 7–8 minuuttia.
  2. Pese appelsiini ja raasta sen kuori ja ota kuoriraaste talteen. Purista appelsiinista mehu ja ota se talteen. Sulata suklaa varoen joko mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää kerman joukkoon sulatettu suklaa, tuorejuusto, sokeri, appelsiinin kuoriraaste ja puolet appelsiinimehusta ja vatkaa tasaiseksi.
  3. Levitä leivinpaperi pöydälle ja käännä uunista tullut pohja sen päälle. Irrota paperi torttupohjan pohjasta varoen. Käytä puolet appelsiinimehusta pohjan kostuttamiseen. Levitä reilu puolet täytteestä pohjan päälle, niin että jätät pohjan yläreunasta noin neljäsosan täyttämättä, jolloin täyte ei tursua ulos torttua rullattaessa. Rullaa torttu kääretortun tapaan. Leikkaa tortusta pala tai leikkaa viistosti noin kolmanneksen pituinen pala pois, tästä tulee jouluhalon ”oksa”. Aseta torttu tarjoiluvadille ja asettele leikattu pala tai ”oksa” halon kylkeen.
  4. Käytä loput täytteestä kuorrutteeksi ja levitä se tasaisesti halon pintaan. Voit vetää haarukalla halon pintaan kuvioita, niin että se näyttää puunrungolta. Koristele jouluhalko suklaalla: vuole suklaata terävällä veitsellä, kuten vihannesveitsellä, ja ripottele suklaasilppu jouluhalon päälle. Tarjoile.
Suklainen jouluhalko vihrein lehdin koristellulla tarjottimella
Jouluhalko eli Bûche de Noël on perinteinen ranskalainen herkku, joka on saanut nimensä puuhalkoa muistuttavasta muodostaan. Vapun versio maistuu suklaalta ja appelsiinilta. Hän kehitteli reseptin uusimpaan kirjaansa, koska rakastaa suklaan ja appelsiinin yhdistelmää. Vappu jouluna (Otava) ilmestyi lokakuussa 2024, kirjan kuvat on ottanut Laura Riihelä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt