0(0)
Murupintainen vanilja-vadelmapiirakka on helppo valmistaa – salaisuus piilee valmiissa vaniljakreemissä
Munaton
1 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 45 min
Helppo vadelmapiiras viettelee vaniljaisella täytteellään. Mehukkaiden vadelmien ja pehmeän vaniljakreemin liitto rapeilla muruilla täydennettynä – voiko olla parempaa? Piirakka on mainio pakastettava, sillä siitä on helppo leikata annospaloja jäisenäkin.
24.8.2023
 |
Maku
Reseptin ainekset
12 annosta
Pohja ja murupinta
200 gvoita tai leivontamargariinia
4 dlvehnäjauhoja
1½ dlsokeria
2 tlvaniljasokeria
1½ tlleivinjauhetta
Täyte
4 dlvaniljakreemiä (esim. Valio tai vaniljakreemijauheesta ja maidosta sekoitettua)
200 gvadelmia
Viimeistely
tomusokeria
vadelmia

Vanilja-vadelmapiiras – ohje:

  1. Leikkaa kylmä voi paloiksi. Laita voi, jauhot, sokerit ja leivinjauhe (monitoimikoneen) kulhoon. Sekoita koneella tai nypi käsin taikinaksi. Painele taikina pötköksi ja kääri kelmuun. Nosta jääkaappiin tekeytymään 15 minuutiksi.
  2. Jaa taikina puoliksi, leikkaa yksi osa noin 0,5 cm paksuisiksi viipaleiksi, painele ne voidellun (irtopohjaisen) piirakkavuoan (ø 26 cm) pohjalle. Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin alatasolla 10 minuuttia.
  3. Levitä vaniljakreemi pohjalle. Ripottele vadelmat päälle. Murustele loppu taikina piirakan pinnalle.
  4. Jatka paistamista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoamista. Viimeistele tomusokerilla ja tuoreilla vadelmilla.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.