


Murupintainen vanilja-vadelmapiirakka on helppo valmistaa – salaisuus piilee valmiissa vaniljakreemissä
1 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 45 min
Helppo vadelmapiiras viettelee vaniljaisella täytteellään. Mehukkaiden vadelmien ja pehmeän vaniljakreemin liitto rapeilla muruilla täydennettynä – voiko olla parempaa? Piirakka on mainio pakastettava, sillä siitä on helppo leikata annospaloja jäisenäkin.
Reseptin ainekset
12 annosta
Pohja ja murupinta
200 g
voita tai leivontamargariinia
4 dl
vehnäjauhoja
1½ dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1½ tl
leivinjauhetta
Täyte
4 dl
vaniljakreemiä (esim. Valio tai vaniljakreemijauheesta ja maidosta sekoitettua)
200 g
vadelmia
Viimeistely
tomusokeria
vadelmia
Vanilja-vadelmapiiras – ohje:
- Leikkaa kylmä voi paloiksi. Laita voi, jauhot, sokerit ja leivinjauhe (monitoimikoneen) kulhoon. Sekoita koneella tai nypi käsin taikinaksi. Painele taikina pötköksi ja kääri kelmuun. Nosta jääkaappiin tekeytymään 15 minuutiksi.
- Jaa taikina puoliksi, leikkaa yksi osa noin 0,5 cm paksuisiksi viipaleiksi, painele ne voidellun (irtopohjaisen) piirakkavuoan (ø 26 cm) pohjalle. Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin alatasolla 10 minuuttia.
- Levitä vaniljakreemi pohjalle. Ripottele vadelmat päälle. Murustele loppu taikina piirakan pinnalle.
- Jatka paistamista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoamista. Viimeistele tomusokerilla ja tuoreilla vadelmilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat