Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Murupintainen vanilja-vadelmapiirakka on helppo valmistaa – salaisuus piilee valmiissa vaniljakreemissä

1 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 45 min

Helppo vadelmapiiras viettelee vaniljaisella täytteellään. Mehukkaiden vadelmien ja pehmeän vaniljakreemin liitto rapeilla muruilla täydennettynä – voiko olla parempaa? Piirakka on mainio pakastettava, sillä siitä on helppo leikata annospaloja jäisenäkin.

24.8.2023
Reseptin ainekset
12 annosta
Pohja ja murupinta
200 g
voita tai leivontamargariinia
4 dl
vehnäjauhoja
1½ dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1½ tl
leivinjauhetta
Täyte
4 dl
vaniljakreemiä (esim. Valio tai vaniljakreemijauheesta ja maidosta sekoitettua)
200 g
vadelmia
Viimeistely
tomusokeria
vadelmia

Vanilja-vadelmapiiras – ohje:

  1. Leikkaa kylmä voi paloiksi. Laita voi, jauhot, sokerit ja leivinjauhe (monitoimikoneen) kulhoon. Sekoita koneella tai nypi käsin taikinaksi. Painele taikina pötköksi ja kääri kelmuun. Nosta jääkaappiin tekeytymään 15 minuutiksi.
  2. Jaa taikina puoliksi, leikkaa yksi osa noin 0,5 cm paksuisiksi viipaleiksi, painele ne voidellun (irtopohjaisen) piirakkavuoan (ø 26 cm) pohjalle. Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin alatasolla 10 minuuttia.
  3. Levitä vaniljakreemi pohjalle. Ripottele vadelmat päälle. Murustele loppu taikina piirakan pinnalle.
  4. Jatka paistamista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoamista. Viimeistele tomusokerilla ja tuoreilla vadelmilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt