Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Vanhan ajan rieska

40 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 30 min

Vanhan ajan rieskat syntyvät kädenkäänteessä ja maistuvat parhailta ihan vain voin kanssa.

10.4.2015
Reseptin ainekset
12 kpl
6 dl
heraa (tai 3 dl piimää ja 3 dl maitoa)
2 dl
palsternakkaa (soseutettuna)
3 dl
ruisjauhoja
8 dl
vehnäjauhoja
1,5 tl
suolaa

Vanhan ajan rieska – ohje:

  1. Aloita keittämällä palsternakka kypsäksi ja soseuta se.
  2. Sekoita hera (tai maito ja piimä) ja soseutettu palsternakka keskenään. Lisää kuivat ainekset ja sekoita taikinaksi.
  3. Ota leivinpaperin päälle kunnon annos taikinaa ja taputtele se käsin ja jauhojen avulla pyöreäksi, puolen sentin paksuiseksi levyiksi.
  4. Painele rieskoihin reikiä esimerkiksi haarukalla.
  5. Paista 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Vinkki!

Kokeile myös perunarieskan ohjetta, jolla teet herkulliset rieskat ylimääräisestä pottumuusista.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt