Maku

Vanhan ajan rieska

40 min
3.14
4

Rieskat syntyvät kädenkäänteessä ja maistuvat parhailta ihan vain voin kanssa.
Tulosta
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl

Ainekset (12 kpl)

  • 6 dlheraa (tai 3 dl piimää ja 3 dl maitoa)
  • 2 dlpalsternakkaa (soseutettuna)
  • 3 dlruisjauhoja
  • 8 dlvehnäjauhoja
  • 1,5 tlsuolaa

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN30 min

Aloita keittämällä palsternakka kypsäksi ja soseuta se.

Sekoita hera (tai maito ja piimä) ja soseutettu palsternakka keskenään. Lisää kuivat ainekset ja sekoita taikinaksi.

Ota leivinpaperin päälle kunnon annos taikinaa ja taputtele se käsin ja jauhojen avulla pyöreäksi, puolen sentin paksuiseksi levyiksi.

Painele rieskoihin reikiä esimerkiksi haarukalla.

Paista 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
3.14