Vanhan ajan rieska
40 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
30 minRieskat syntyvät kädenkäänteessä ja maistuvat parhailta ihan vain voin kanssa.
3.2
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 10.4.2015

Vanhan ajan rieska
Ainekset (12 kpl)
- 6 dlheraa (tai 3 dl piimää ja 3 dl maitoa)
- 2 dlpalsternakkaa (soseutettuna)
- 3 dlruisjauhoja
- 8 dlvehnäjauhoja
- 1,5 tlsuolaa
Aloita keittämällä palsternakka kypsäksi ja soseuta se.
Sekoita hera (tai maito ja piimä) ja soseutettu palsternakka keskenään. Lisää kuivat ainekset ja sekoita taikinaksi.
Ota leivinpaperin päälle kunnon annos taikinaa ja taputtele se käsin ja jauhojen avulla pyöreäksi, puolen sentin paksuiseksi levyiksi.
Painele rieskoihin reikiä esimerkiksi haarukalla.
Paista 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
MITÄ PIDIT?
3.2