


Vanhan ajan rieska
40 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 30 min
Vanhan ajan rieskat syntyvät kädenkäänteessä ja maistuvat parhailta ihan vain voin kanssa.
Reseptin ainekset
12 kpl
6 dl
heraa (tai 3 dl piimää ja 3 dl maitoa)
2 dl
palsternakkaa (soseutettuna)
3 dl
ruisjauhoja
8 dl
vehnäjauhoja
1,5 tl
suolaa
Vanhan ajan rieska – ohje:
- Aloita keittämällä palsternakka kypsäksi ja soseuta se.
- Sekoita hera (tai maito ja piimä) ja soseutettu palsternakka keskenään. Lisää kuivat ainekset ja sekoita taikinaksi.
- Ota leivinpaperin päälle kunnon annos taikinaa ja taputtele se käsin ja jauhojen avulla pyöreäksi, puolen sentin paksuiseksi levyiksi.
- Painele rieskoihin reikiä esimerkiksi haarukalla.
- Paista 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Vinkki!
Kokeile myös perunarieskan ohjetta, jolla teet herkulliset rieskat ylimääräisestä pottumuusista.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat