3,1(19)
Vanhan ajan rieska
40 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 30 min
Rieskat syntyvät kädenkäänteessä ja maistuvat parhailta ihan vain voin kanssa.
Julkaistu 10.4.2015
Maku
Reseptin ainekset
12 kpl
6 dlheraa (tai 3 dl piimää ja 3 dl maitoa)
2 dlpalsternakkaa (soseutettuna)
3 dlruisjauhoja
8 dlvehnäjauhoja
1,5 tlsuolaa

Aloita keittämällä palsternakka kypsäksi ja soseuta se.

Sekoita hera (tai maito ja piimä) ja soseutettu palsternakka keskenään. Lisää kuivat ainekset ja sekoita taikinaksi.

Ota leivinpaperin päälle kunnon annos taikinaa ja taputtele se käsin ja jauhojen avulla pyöreäksi, puolen sentin paksuiseksi levyiksi.

Painele rieskoihin reikiä esimerkiksi haarukalla.

Paista 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

5 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.