3,6(32)
Valkosuklainen vadelmapiirakka – vain kuusi raaka-ainetta, mutta suloista makua täyden kympin edestä!
Kasvis
2 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 2 h
Raikkaita vadelmia, makea valkosuklaakuorrutus ja rapea keksipohja, ah! Valkosuklainen vadelmapiirakka vie kielen mennessään. Tähän suloiseen piirakkaan voit kätevästi tyhjentää loput viime kesän vadelmat pakastimesta.
15.4.2021
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
10 annosta
Keksipohja
200 g digestivekeksejä
100 g voita tai margariinia
Täyte
3 dl vadelmia (kotimaisia, pakaste)
1 dl vadelmahilloa
Valkosuklaaganache
300 g valkosuklaata
1½ dl kuohukermaa
Koristelu
vadelmia (kotimaisia, pakaste)
keksejä (esim. Fazer Praline biscuits)
valkosuklaata lastuina

Valkosuklainen vadelmapiirakka valmistuu näin:

  1. Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita keksimuruihin. Leikkaa leivinpaperista ympyrä irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle. Painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi, jotta keksipohja kovettuu.
  2. Sekoita kohmeiset vadelmat ja hillo. Levitä marjaseos keksipohjalle tasaisesti. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun teet ganachen.
  3. Paloittele valkosuklaa kulhoon. Kuumenna kerma kiehuvaksi ja kaada suklaapalojen päälle. Sekoita tasaiseksi. ­Lusikoi ja levitä valkosuklaaganache marjakerroksen päälle. Anna ganachen kovettua kylmässä 2 tuntia. Voit myös laittaa piirakan pakastimeen, jos haluat nopeuttaa valmistumista. Pitkään säilytettäessä vadelmat kostuttavat piirakan pohjan.
  4. Koristele piirakan pinta kekseillä, ­vadelmilla ja valkosuklaalla.

Vinkki!

Keksipohja kostuu sulavista vadelmista, joten piirakka ei kestä pitkää säilytystä. Voit tehdä piirakan myös murotaikina­pohjaan.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo