Valkosuklainen vadelmapiirakka – vain kuusi raaka-ainetta, mutta suloista makua täyden kympin edestä!
2 h 20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
2 h Raikkaita vadelmia, makea valkosuklaakuorrutus ja rapea keksipohja, ah! Valkosuklainen vadelmapiirakka vie kielen mennessään. Tähän suloiseen piirakkaan voit kätevästi tyhjentää loput viime kesän vadelmat pakastimesta.
KA
3.6
Kuvat
Julkaistu 15.4.2021

Valkosuklainen vadelmapiirakka – vain kuusi raaka-ainetta, mutta suloista makua täyden kympin edestä!
Reseptin ainekset (10 annosta)
Keksipohja
- 200 g digestivekeksejä
- 100 g voita tai margariinia
Täyte
- 3 dl vadelmia (kotimaisia, pakaste)
- 1 dl vadelmahilloa
Valkosuklaaganache
- 300 g valkosuklaata
- 1½ dl kuohukermaa
Koristelu
- vadelmia (kotimaisia, pakaste)
- keksejä (esim. Fazer Praline biscuits)
- valkosuklaata lastuina
Valkosuklainen vadelmapiirakka valmistuu näin:
- Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita keksimuruihin. Leikkaa leivinpaperista ympyrä irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle. Painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi, jotta keksipohja kovettuu.
- Sekoita kohmeiset vadelmat ja hillo. Levitä marjaseos keksipohjalle tasaisesti. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun teet ganachen.
- Paloittele valkosuklaa kulhoon. Kuumenna kerma kiehuvaksi ja kaada suklaapalojen päälle. Sekoita tasaiseksi. Lusikoi ja levitä valkosuklaaganache marjakerroksen päälle. Anna ganachen kovettua kylmässä 2 tuntia. Voit myös laittaa piirakan pakastimeen, jos haluat nopeuttaa valmistumista. Pitkään säilytettäessä vadelmat kostuttavat piirakan pohjan.
- Koristele piirakan pinta kekseillä, vadelmilla ja valkosuklaalla.
Vinkki!
Keksipohja kostuu sulavista vadelmista, joten piirakka ei kestä pitkää säilytystä. Voit tehdä piirakan myös murotaikinapohjaan.

Vadelmamoussekakku – juhlapöydän valloittava kaunotar
Maku

Suloiset valkosuklaa-vadelmatuulihatut
Kotivinkki

Helpot valkosuklaa-karpalopullat – kirpeän makeat vuokapullat kätkevät sisäänsä sitruunarahkaa
Maku

Kippis kakun muodossa! Salmiakkikossu-vadelmajuustokakun makupari on täydellinen sekoitus salmarisnapsin nostalgiaa ja marjojen raikkautta
Kotivinkki

Valkosuklaa-piparminttupiirakka on polkakarkkien ystävän unelmien leivonnainen
Meillä kotona

Oreo-suklaapiiras – superherkku, joka valmistuu helposti ilman uunia
Kotivinkki

Viisi raaka-ainetta, ei vatkainta tai uunia! Superhelppo suklaapiiras valmistuu mukavan mutkattomasti
Maku

Et tarvitse edes uunia! Suklainen vadelma-nektariinipiirakka valmistuu ilman kikkailua
Kotivinkki