Kotivinkki

Valkosuklainen vadelmapiirakka – vain kuusi raaka-ainetta, mutta suloista makua täyden kympin edestä!

2 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
2 h
Raikkaita vadelmia, makea valkosuklaakuorrutus ja rapea keksipohja, ah! Valkosuklainen vadelmapiirakka vie kielen mennessään. Tähän suloiseen piirakkaan voit kätevästi tyhjentää loput viime kesän vadelmat pakastimesta.
KA
3.6
0
Julkaistu: 15.4.2021


Ainekset (10 annosta)

Keksipohja

  • 200 g digestivekeksejä
  • 100 g voita tai margariinia

Täyte

  • 3 dl vadelmia (kotimaisia, pakaste)
  • 1 dl vadelmahilloa

Valkosuklaaganache

  • 300 g valkosuklaata
  • 1½ dl kuohukermaa

Koristelu

  • vadelmia (kotimaisia, pakaste)
  • keksejä (esim. Fazer Praline biscuits)
  • valkosuklaata lastuina
Tulosta

Valkosuklainen vadelmapiirakka valmistuu näin:

  1. Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita keksimuruihin. Leikkaa leivinpaperista ympyrä irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle. Painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi, jotta keksipohja kovettuu.
  2. Sekoita kohmeiset vadelmat ja hillo. Levitä marjaseos keksipohjalle tasaisesti. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun teet ganachen.
  3. Paloittele valkosuklaa kulhoon. Kuumenna kerma kiehuvaksi ja kaada suklaapalojen päälle. Sekoita tasaiseksi. ­Lusikoi ja levitä valkosuklaaganache marjakerroksen päälle. Anna ganachen kovettua kylmässä 2 tuntia. Voit myös laittaa piirakan pakastimeen, jos haluat nopeuttaa valmistumista. Pitkään säilytettäessä vadelmat kostuttavat piirakan pohjan.
  4. Koristele piirakan pinta kekseillä, ­vadelmilla ja valkosuklaalla.

Vinkki!

Keksipohja kostuu sulavista vadelmista, joten piirakka ei kestä pitkää säilytystä. Voit tehdä piirakan myös murotaikina­pohjaan.

Kommentoi »