


Valkosuklaa-raparperipiirakka
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Valkosuklaa-raparperipiirakka on ihanan makea ja täyteläinen herkku, jonka täydentävät pinnalla olevat taikinamurut. Tarjoile piirakan kanssa vielä vaniljakastiketta, niin nautinto on täydellinen.
Reseptin ainekset
8 annosta
4 dl
vehnäjauhoja
1,5 dl
sokeria
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
ruokasoodaa
130 g
voita sulatettuna
120 g
smetanaa
1
kananmuna
Täyte
4–5 dl
raparperinpaloja
200 g
mascarponea
0,5 dl
sokeria
1
kananmuna
1,5 tl
vaniljasokeria
100 g
valkosuklaata
Valkosuklaa-raparperipiirakka – ohje:
- Tee ensin muruseos. Sekoita keskenään vehnäjauho, sokeri, leivinjauhe, sooda sekä vaniljasokeri ja lisää sulatettu voi. Sekoita murumaiseksi seokseksi.
- Ota taikinasta 2/3 ja lisää siihen smetana sekä kananmuna ja vatkaa sileäksi taikinaksi. Levitä taikina vuoan pohjalle.
- Valmista täyte sekoittamalla keskenään mascarpone ja sokerit sekä kananmuna. Lisää seokseen sulatettu jäähdytetty suklaa ja lopuksi raparperinpalat.
- Levitä täyte pohjan päälle. Ripottele päällimmäiseksi ripotellaan 1/3 muruseoksesta.
- Paista valkosuklaa-raparperipiirakkaa 180 asteessa vajaa puolisen tuntia. Leikkaa hieman jäähtyneenä.
Vinkki!
Kokeile myös mehevää raparperipiirakkaa, joka on suosituin raparperiohjeemme vuodesta toiseen! Reseptillä leivot pellillisen herkullista piirakkaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat