Maku

Valkosuklainen raparperipiirakka

50 min
4.7
8

Valkosuklainen raparperipiirakka

Ihanan makea ja täyteläinen raparperipiirakka, jonka täydentävät pinnalla olevat taikinamurut. Tämän kanssa vielä vaniljakastiketta, niin on nautinto täydellinen.
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1,5 dlsokeria
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 tlruokasoodaa
  • 130 gvoita sulatettuna
  • 120 gsmetanaa
  • 1 kplkananmunia

Täyte

  • 4-5 dlraparperinpaloja
  • 200 gmascarponea
  • 0,5 dlsokeria
  • 1 kplkananmunaa
  • 1,5 tlvaniljasokeria
  • 100 gvalkosuklaata

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Ensin tehdään muruseos. Sekoitetaan keskenään vehnäjauho, sokeri, leivinjauhe, sooda sekä vaniljasokeri ja lisätään sulatettu voi. Sekoitetaan murumaiseksi seokseksi. Otetaan taikinasta 2/3 ja lisätään siihen smetana sekä kananmuna ja vatkataan sileäksi taikinaksi. Levitetään taikina vuoan pohjalle. Valmistetaan täyte sekoittamalla keskenään mascarpone ja sokerit sekä kananmuna. Lisätään seokseen sulatettu jäähdytetty suklaa ja lopuksi raparperinpalat. Levitetään täyte pohjan päälle. Päällimmäiseksi ripotellaan 1/3 muruseoksesta. Paistetaan 180 asteessa vajaa puolisen tuntia. Leikataan hieman jäähtyneenä. 

MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä