Maku

Valkosuklaalla maustettu raparperipiirakka

55 min
5
6

Valkosuklaalla maustettu raparperipiirakka

Pellillinen herkullista valkosuklaalla maustettua raparperimurupiirakkaa. Tämän kanssa hiukan vaniljakastiketta ja makunautinto on täydellinen.
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 kpl)

  • 8 dlvehnäjauhoja
  • 5 dlsokeria
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlruokasoodaa
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 250 gvoita sulatettuna
  • 200 gsmetanaa
  • 3 kplkananmunia
  • 400 gmaitorahkaa
  • 100 gvalkosuklaata
  • 4 dlraparperinpaloja

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN40 min

Sekoitetaan keskenään vehnäjauhot sekä 4 dl sokeria ja leivinjauhe, sooda sekä vaniljasokeri. Lisätään seokseen sulatettu voi. Otetaan kolmasosa taikinasta erikseen ja lisätään isompaan osaan smetana sekä kananmuna. Painellaan taikina 60cm pellin pohjalle leivinpaperin päälle. Sekoitetaan rahka, 1 dl sokeria, 2 kananmunaa ja sulatettu valkosuklaa keskenään ja levitetään seos pohjan päälle. Ripotellaan päälle raparperinpalat ja lopuksi muruseos. Paistetaan 180 asteessa reilu puoli tuntia kunnes reunat ovat kauniin vaaleanruskeat.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä