


Lipeäkalan kastike
20 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 10 min
Lipeäkalan perinteinen kastike on valkokastike, joka antaa annokseen makua ja kermaisuutta.
Reseptin ainekset
4 annosta
Lipeäkalan kastike
25 g
voita
½ dl
vehnäjauhoja
5 dl
kevytmaitoa
½ rkl
sinappia
½ tl
suolaa
Lipeäkalan kastike – ohje:
- Sulata voi pinnoitetussa kattilassa. Lisää jauhot. Anna kuohahtaa, mutta älä ruskista. Lisää maito koko ajan sekoittaen.
- Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Sekoittele välillä, jotta maito ei pääse palamaan pohjaan.
- Mausta valkokastike lopuksi sinapilla ja suolalla. Tarjoa valkokastike lipeäkalan kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat