Maku

Valkokastike lipeäkalalle

20 min
4.4
1

Lipeäkalan perinteinen kastike on valkokastike, joka antaa annokseen makua ja kermaisuutta.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (4 annosta)

  • 25 gvoita
  • 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 5 dlkevytmaitoa
  • 1/2 rklsinappia
  • 1/2 tlsuolaa

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN10 min

Valkokastike lipeäkalalle valmistuu näin:

Sulata voi pinnoitetussa kattilassa. Lisää jauhot. Anna kuohahtaa, mutta älä ruskista. Lisää maito koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Sekoittele välillä, jotta maito ei pääse palamaan pohjaan.

Mausta valkokastike lopuksi sinapilla ja suolalla. Tarjoa valkokastike lipeäkalan kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.4