Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Lipeäkala – näin valmistat joulun perinteisen kalaruoan uunissa

50 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 40 min

Lipeäkala on tapaninpäivän perinteinen kalaruoka, joka tarjoillaan valkokastikkeen ja keitettyjen perunoiden kanssa. Lipeäkala valmistuu helposti uunissa.

5.12.2011
Reseptin ainekset
4 annosta
1,5 kg
lipeäkalaa
3 tl
suolaa

Lipeäkala – ohje:

  1. Leikkaa kala tarvittaessa neljään osaan. Pane palat uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele pinnalle suolaa.
  2. Kypsennä paloja 170-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
  3. Lipeäkala on valmis, kun sen sisälämpötila on 70 astetta. Jos lämpötila nousee tämän yli, kala hajoaa helposti.
  4. Tarjoa lipeäkalan kanssa keitettyjä perunoita, valkokastiketta sekä maustepippuria ja suolaa.

Vinkit!

  • Varaa lipeäkalaa reilusti, 300–500 g ruokailijaa kohti, sillä kypsyessään kala kutistuu.
  • Lipeäkalan lisäkkeenä maistuvat myös herneet, paistettu pekoni, paahdettu sipulirouhe, uunipunajuuret ja balsamiviinietikka.
  • Katso perinteinen lipeäkalan kastikkeen resepti!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt