Maku

Lipeäkala

50 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
40 min
Lipeäkala on tapaninpäivän perinteinen kalaruoka, joka tarjoillaan valkokastikkeen ja keitettyjen perunoiden kanssa. Lipeäkala valmistuu helposti uunissa.
GL
LA
MA
MU
3.3
5
Julkaistu: 5.12.2011


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 1500 glipeäkalaa
  • 3 tlsuolaa
Tulosta

Lipeäkala valmistuu helposti uunissa:

Leikkaa kala tarvittaessa neljään osaan. Pane palat uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele pinnalle suolaa.

Kypsennä paloja 170-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Lipeäkala on valmis, kun sen sisälämpötila on 70 astetta. Jos lämpötila nousee tämän yli, kala hajoaa helposti.

Tarjoa lipeäkalan kanssa keitettyjä perunoita, valkokastiketta sekä maustepippuria ja suolaa.

• Lipeäkalan lisäkkeenä maistuvat myös herneet, paistettu pekoni, paahdettu sipulirouhe, uunipunajuuret ja balsamiviinietikka.

• Varaa lipeäkalaa reilusti, 300–500 g ruokailijaa kohti, sillä kypsyessään kala kutistuu.

5 kommenttia