


Lipeäkala – näin valmistat joulun perinteisen kalaruoan uunissa
50 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 40 min
Lipeäkala on tapaninpäivän perinteinen kalaruoka, joka tarjoillaan valkokastikkeen ja keitettyjen perunoiden kanssa. Lipeäkala valmistuu helposti uunissa.
Reseptin ainekset
4 annosta
1,5 kg
lipeäkalaa
3 tl
suolaa
Lipeäkala – ohje:
- Leikkaa kala tarvittaessa neljään osaan. Pane palat uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele pinnalle suolaa.
- Kypsennä paloja 170-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
- Lipeäkala on valmis, kun sen sisälämpötila on 70 astetta. Jos lämpötila nousee tämän yli, kala hajoaa helposti.
- Tarjoa lipeäkalan kanssa keitettyjä perunoita, valkokastiketta sekä maustepippuria ja suolaa.
Vinkit!
- Varaa lipeäkalaa reilusti, 300–500 g ruokailijaa kohti, sillä kypsyessään kala kutistuu.
- Lipeäkalan lisäkkeenä maistuvat myös herneet, paistettu pekoni, paahdettu sipulirouhe, uunipunajuuret ja balsamiviinietikka.
- Katso perinteinen lipeäkalan kastikkeen resepti!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
