Kuuden raaka-aineen viettelys! Valkohomejuusto-rypälepiirakka kootaan suolakeksipohjalle
50 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
30 minValkohomejuusto kaipaa seurakseen raikkaan vastaparin, ja se löytyy viinirypäleistä. Rypäleiden maku paranee entisestään kypsennyksen aikana. Valkohomejuusto-rypälepiirakan valmistus on helppoa, sillä tarvitset vain kuusi raaka-ainetta!
KA
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 2.12.2020

Kuuden raaka-aineen viettelys! Valkohomejuusto-rypälepiirakka kootaan suolakeksipohjalle
Ainekset (8 annosta)
- 100 gsuolakeksejä
- 50 gvoita
- 200 gvalkohomejuustoa
- 1 dlkuohukermaa
- 1kananmuna
- 150 gpunaisia viinirypäleitä
Valkohomejuusto-rypälepiirakka valmistetaan nän:
- Hienonna suolakeksit ja lisää joukkoon sulatettu voi. Sekoita ja painele seos irtopohjavuokaan (halk. 20 cm), jossa on pohjalla leivinpaperi. Nosta vuoka jääkaappiin.
- Paloittele valkohomejuusto kattilaan ja lisää kuohukerma. Keitä seosta, kunnes juusto on sulanut (juuston ei tarvitse sulaa aivan tasaiseksi). Nosta kattila kylmään vesihauteeseen ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
- Lisää sulaneen valkohomejuuston joukkoon kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos keksipohjan päälle.
- Ripottele pintaan viinirypäleet ja paista valkohomejuusto-rypälepiirakkaa 25–30 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Valkohomejuusto-rypälepiirakka on parhaimmillaan jäähtyneenä.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
0