Kuuden raaka-aineen viettelys! Valkohomejuusto-rypälepiirakka kootaan suolakeksipohjalle

50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
30 min
Valkohomejuusto kaipaa seurakseen raikkaan vastaparin, ja se löytyy viinirypäleistä. Rypäleiden maku paranee entisestään kypsennyksen aikana. Valkohomejuusto-rypälepiirakan valmistus on helppoa, sillä tarvitset vain kuusi raaka-ainetta!
KA
0
0
Julkaistu: 2.12.2020


Ainekset (8 annosta)

  • 100 gsuolakeksejä
  • 50 gvoita
  • 200 gvalkohomejuustoa
  • 1 dlkuohukermaa
  • 1kananmuna
  • 150 gpunaisia viinirypäleitä
Tulosta

Valkohomejuusto-rypälepiirakka valmistetaan nän:

  1. Hienonna suolakeksit ja lisää joukkoon sulatettu voi. Sekoita ja painele seos irtopohjavuokaan (halk. 20 cm), jossa on pohjalla leivinpaperi. Nosta vuoka jääkaappiin.
  2. Paloittele valkohomejuusto kattilaan ja lisää kuohukerma. Keitä seosta, kunnes juusto on sulanut (juuston ei tarvitse sulaa aivan tasaiseksi). Nosta kattila kylmään vesihauteeseen ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
  3. Lisää sulaneen valkohomejuuston joukkoon kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos keksipohjan päälle.
  4. Ripottele pintaan viinirypäleet ja paista valkohomejuusto-rypälepiirakkaa 25–30 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Valkohomejuusto-rypälepiirakka on parhaimmillaan jäähtyneenä.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »