


Kuuden raaka-aineen viettelys! Valkohomejuusto-rypälepiirakka kootaan suolakeksipohjalle
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Valkohomejuusto kaipaa seurakseen raikkaan vastaparin, ja se löytyy viinirypäleistä. Rypäleiden maku paranee entisestään kypsennyksen aikana. Valkohomejuusto-rypälepiirakan valmistus on helppoa, sillä tarvitset vain kuusi raaka-ainetta!
Reseptin ainekset
8 annosta
100 g
suolakeksejä
50 g
voita
200 g
valkohomejuustoa
1 dl
kuohukermaa
1
kananmuna
150 g
punaisia viinirypäleitä
Valkohomejuusto-rypälepiirakka valmistetaan nän:
- Hienonna suolakeksit ja lisää joukkoon sulatettu voi. Sekoita ja painele seos irtopohjavuokaan (halk. 20 cm), jossa on pohjalla leivinpaperi. Nosta vuoka jääkaappiin.
- Paloittele valkohomejuusto kattilaan ja lisää kuohukerma. Keitä seosta, kunnes juusto on sulanut (juuston ei tarvitse sulaa aivan tasaiseksi). Nosta kattila kylmään vesihauteeseen ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
- Lisää sulaneen valkohomejuuston joukkoon kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos keksipohjan päälle.
- Ripottele pintaan viinirypäleet ja paista valkohomejuusto-rypälepiirakkaa 25–30 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Valkohomejuusto-rypälepiirakka on parhaimmillaan jäähtyneenä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat