Maku

Vähäsokerinen omenahillo uunissa

3 h
4
1

Vähäsokerinen omenahillo uunissa

GL
MA
MU
VE
1
4
Uunissa haudutettu omenahillo saa kylkeensä vain aavistuksen sokeria, jolloin omenoiden mahtava maku pääsee oikeuksiinsa. Vähäisemmän sokerimäärän vuoksi uuniomenahillo ei säily yhtä pitkään kuin perinteinen hillo. Voit myös pakastaa hillon.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 1,2 kgomenoita (hapokas lajike)
  • 1 dlhillosokeria
  • 1/4 dllimettimehua
  • 1 dlvettä
  • 1 kplvaniljatanko

Tee näin

3 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h 30 min

Ohjeella valmistat 8 dl valmista hilloa.

Lohko omenat ja poista siemenkodat. Nosta lohkot kannelliseen uunivuokaan. Lisää sokeri, mehu ja vesi. Leikkaa vaniljatanko pitkittäin kahteen osaan ja nosta omenoiden joukkoon.

Nosta vuoka 200-asteiseen uuniin. Sekoita lohkoja puolen tunnin kuluttua ja anna hillon hautua uunissa kannella peitettynä vielä 2 tuntia. Voit sekoitella seosta muutaman kerran hautumisen aikana.

Poista vaniljatanko ja purkita hilloke kuumana pestyihin, kuumennettuihin purkkeihin. Sulje ja anna jäähtyä huoneenlämmössä ennen nostamista viileään.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä