Uunissa haudutettu omenahillo saa kylkeensä vain aavistuksen sokeria, jolloin omenoiden mahtava maku pääsee oikeuksiinsa. Vähäisemmän sokerimäärän vuoksi uuniomenahillo ei säily yhtä pitkään kuin perinteinen hillo. Voit myös pakastaa hillon.
Lohko omenat ja poista siemenkodat. Nosta lohkot kannelliseen uunivuokaan. Lisää sokeri, mehu ja vesi. Leikkaa vaniljatanko pitkittäin kahteen osaan ja nosta omenoiden joukkoon.
Nosta vuoka 200-asteiseen uuniin. Sekoita lohkoja puolen tunnin kuluttua ja anna hillon hautua uunissa kannella peitettynä vielä 2 tuntia. Voit sekoitella seosta muutaman kerran hautumisen aikana.
Poista vaniljatanko ja purkita uuniomenahillo kuumana pestyihin, kuumennettuihin purkkeihin. Sulje ja anna jäähtyä huoneenlämmössä ennen nostamista viileään.