


Vadelma-valkosuklaajuustokakku
Vadelma ja valkosuklaa sopivat yhteen mitä mainioimmin, ja makuparista saa loihdittua helposti ilman uunia hyydytetyn juustokakun.
Reseptin ainekset
8 palaa
Pohja
10
digestivekeksiä
50 g
voita
Täyte
130 g
valkosuklaata
2 dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g
tuorejuustoa
1 1/2 dl
vadelmia
1/2 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
4
liivatelehteä
1 dl
vettä
Päälle
1 dl
vadelmia
Vadelma-valkosuklaajuustokakku – ohje:
- Murskaa digestivet ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos irtopohjaiseen vuokaan (halkaisija n. 24 cm), laita jääkaappiin odottamaan.
- Vaahdota Flora Vispi. Notkista tuorejuusto eri astiassa lisäämällä sinne sokeri. Murskaa vadelmia haarukalla ja sekoita tuorejuustoon.
- Sulata suklaa vesihauteessa.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen kymmeneksi minuutiksi pehmenemään. Kiehauta kattilassa 1 dl vettä ja purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois, sekoita kiehuvaan veteen yksi kerrallaan.
- Yhdistä keskenään sulatettu valkosuklaa, tuorejuusto-vadelmaseos, Flora Vispi ja liivatevesi.
- Kaada täyte vuokaan ja anna levätä jääkaapissa mielellään yön yli, mutta jos et millään malta odottaa, hyytymisessä menee muutama tunti.
Vinkit!
- Ota tuorejuusto ja vaahtoutuva vaniljakastike hyvissä ajoin huoneenlämpöön, jotta sulatettu valkosuklaa ei paakkuuntuisi toisiin aineisiin sekoitettaessa.
- Saat päälle laitettavat vadelmat tarttumaan kakkuun paremmin, jos painelet ne kiinni pintaan, kun juustokakku on ollut jääkaapissa n. tunnin.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat