Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Vadelma-valkosuklaajuustokakku

Vadelma ja valkosuklaa sopivat yhteen mitä mainioimmin, ja makuparista saa loihdittua helposti ilman uunia hyydytetyn juustokakun.

3.9.2014
Reseptin ainekset
8 palaa
Pohja
10
digestivekeksiä
50 g
voita
Täyte
130 g
valkosuklaata
2 dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g
tuorejuustoa
1 1/2 dl
vadelmia
1/2 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
4
liivatelehteä
1 dl
vettä
Päälle
1 dl
vadelmia

Vadelma-valkosuklaajuustokakku – ohje:

  1. Murskaa digestivet ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos irtopohjaiseen vuokaan (halkaisija n. 24 cm), laita jääkaappiin odottamaan.
  2. Vaahdota Flora Vispi. Notkista tuorejuusto eri astiassa lisäämällä sinne sokeri. Murskaa vadelmia haarukalla ja sekoita tuorejuustoon.
  3. Sulata suklaa vesihauteessa. 
  4. Laita liivatelehdet kylmään veteen kymmeneksi minuutiksi pehmenemään. Kiehauta kattilassa 1 dl vettä ja purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois, sekoita kiehuvaan veteen yksi kerrallaan. 
  5. Yhdistä keskenään sulatettu valkosuklaa, tuorejuusto-vadelmaseos, Flora Vispi ja liivatevesi. 
  6. Kaada täyte vuokaan ja anna levätä jääkaapissa mielellään yön yli, mutta jos et millään malta odottaa, hyytymisessä menee muutama tunti.

Vinkit!

  • Ota tuorejuusto ja vaahtoutuva vaniljakastike hyvissä ajoin huoneenlämpöön, jotta sulatettu valkosuklaa ei paakkuuntuisi toisiin aineisiin sekoitettaessa.
  • Saat päälle laitettavat vadelmat tarttumaan kakkuun paremmin, jos painelet ne kiinni pintaan, kun juustokakku on ollut jääkaapissa n. tunnin.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt