Vaalea saaristolaisleipä
gluteeniton
1 h 40 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 1 h 15 min

Reseptin ainekset 1 kpl
5 dlpiimää
50 ghiivaa
2 tlsuolaa
3/4 dlsiirappia
3 kplperunaa
1 dlkauraleseitä
1 dlkokonaisia pellavansiemeniä (rouheena)
2 dltattarijauhoja
3 1/2 dlgluteenitonta jauhoseosta
50 gmargariinia (rasvaa 60 %)
Murenna hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää suola ja siirappi.
Raasta kuoritut, raa’at perunat hienoksi raasteeksi. Purista ylimääräinen neste pois raasteesta ja lisää raaste taikinaan.
Sekoita leseet, rouhe ja jauhot taikinaan sekä lopuksi sulatettu rasva. Täytä voideltu 2 litran leipävuoka taikinalla. Kohota vaaleaa saaristolaisleipää 25 minuuttia.
Paista gluteenitonta saaristolaisleipää 175 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.