Maku

Vaalea saaristolaisleipä

1 h 40 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
1 h 15 min
GL
5
0
Julkaistu: 20.1.2008


Ainekset (1 kpl)

  • 5 dlpiimää
  • 50 ghiivaa
  • 2 tlsuolaa
  • 3/4 dlsiirappia
  • 3 kplperunaa
  • 1 dlkauraleseitä
  • 1 dlkokonaisia pellavansiemeniä (rouheena)
  • 2 dltattarijauhoja
  • 3 1/2 dlgluteenitonta jauhoseosta
  • 50 gmargariinia (rasvaa 60 %)
Tulosta

Murenna hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää suola ja siirappi.

Raasta kuoritut, raa’at perunat hienoksi raasteeksi. Purista ylimääräinen neste pois raasteesta ja lisää raaste taikinaan.

Sekoita leseet, rouhe ja jauhot taikinaan sekä lopuksi sulatettu rasva. Täytä voideltu 2 litran leipävuoka taikinalla. Kohota vaaleaa saaristolaisleipää 25 minuuttia.

Paista gluteenitonta saaristolaisleipää 175 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.

Kommentoi »