


Vaalea glögijuustokakku – viehkeään piparipohjaiseen kakkuun ihastuvat kaikki!
4 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 4 h 0 min
Vaalea glögijuustokakku on juhlapöydän kaunistus. Pohjaan sopivat yhtä lailla itse paistetut tai kaupan valmiit piparit.
Reseptin ainekset
24 palaa
Pohja
200 g
piparkakkuja
50 g
voita
Täyte
4
liivatelehteä
1 prk (250 g)
maitorahkaa
1 prk (250 g)
mascarponea
2 tl
piparkakkumaustetta
1 tl
vaniljasokeria
1 dl
sokeria
2 dl
vispikermaa
1 dl
vaaleaa glögiä
Kiille
3
liivatelehteä
3 dl
vaaleaa glögiä
Koristeluun
50 g
valkosuklaata
nonparelleja
Vaalea glögijuustokakku – ohje:
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 22–25 cm) pohjan ja reunan väliin.
- Murskaa piparit monitoimikoneessa tai vahvassa pakastuspussissa kaulimella. Sulata voi ja sekoita piparimurskaan. Painele seos vuokaan tiiviiksi kerrokseksi. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistumisen ajaksi.
- Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan noin 15 minuutiksi.
- Sekoita keskenään rahka, mascarpone, piparkakkumauste ja sokerit. Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Kuumenna glögi. Puristele liivatelehdet vedestä ja sekoita glögin joukkoon. Kaada liivate-glögiseos ohuena nauhana rahka-mascarponetäytteeseen koko ajan sekoittaen. Kääntele lopuksi kermavaahto joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle, tasoita pinta ja anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
- Laita kiilteen liivatteet kylmään veteen likoamaan noin 15 minuutiksi. Kuumenna glögi. Puristele liivatteet ja sekoita glögin joukkoon. Nosta kakku jääkaapista ja kaada kiille varovasti hyytyneen täytteen päälle. Laita kakku jääkaappiin vielä noin tunniksi.
- Irrota kakku vuoasta tarjoiluvadille. Sulata valkosuklaa mikroaaltouunissa tai kattilassa esihauteessa. Lusikoi suklaa kertakäyttöiseen pursotinpussiin ja leikkaa reikä pussin kärkeen. Raidoita kakun pinta suklaalla ja ripottele nonparelleja päälle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat