Maku

Uuniton mansikkakakku

1 h 30 min
5
0

Uuniton mansikkakakku

GL
MA
0
5
Unelmissa gluteeniton mansikkakakku ilman uunia? Se on tässä! Kakun pohja sekoitetaan pähkinöistä, kaakaojauheesta ja taateleista. Väliin ladotaan mansikoita ja päälle kunnon kasa pehmeää marenkia.  
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

Pohja

  • 2 1/2 dlpekaanipähkinöitä (tai cashewpähkinöitä)
  • 100 gkuivattuja taateleita (kivettömiä, pehmeitä)
  • 1/2 dlkaakaojauhetta (tummaa)
  • 1/2 dlkookosrasvaa (kylmäpuristettua kookosöljyä)
  • 2 rklvaahterasiirappia
  • 1/4 tlsuolaa

Täyte

  • 10 dlmansikoita (tuoreita)

Marenki

  • 3 kplvalkuaista
  • 1 dlsiirappia (muscovado- tai ruokokidesiirappia)

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Valmista mansikkakakku ilman uunia näin:

Mittaa kaikki pohjan ainekset tehosekoittimeen. Pyöräytä nopeasti karkeaksi seokseksi.

Painele seos vedellä kostutetuin sormin piirakkavuoan (Ø 22–24 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin tunniksi.

Perkaa mansikat. Viipaloi tai paloittele ne pohjan päälle.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi kuivassa ja puhtaassa teräskulhossa.

Nosta teräskulho vesihauteen päälle ja kaada siirappi ohuena nauhana ja edelleen vatkaten valkuaisvaahtoon.

Vatkaa kunnes valkuais-siirappivaahto muuttuu paksummaksi ja sakeammaksi marengiksi, 5–10 minuuttia.

Lusikoi marenkikerros mansikoiden päälle. Tarjoa pian sillä marenki ei kestä pitkää seisottamista.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä