


Gluteeniton mansikkakakku – tämä marengilla kuorrutettu luomus valmistuu ilman uunia!
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min
Gluteeniton mansikkakakku saa maukkaan pohjan pähkinöistä, kaakaojauheesta ja taateleista ilman uunia. Väliin tulee mansikoita ja päälle kasa pehmeää marenkia. Nam!
Reseptin ainekset
8 annosta
Pohja
2 1/2 dl
pekaanipähkinöitä (tai cashewpähkinöitä)
100 g
kuivattuja taateleita (kivettömiä, pehmeitä)
1/2 dl
kaakaojauhetta (tummaa)
1/2 dl
kookosrasvaa (kylmäpuristettua kookosöljyä)
2 rkl
vaahterasiirappia
1/4 tl
suolaa
Täyte
10 dl
mansikoita (tuoreita)
Marenki
3 kpl
valkuaista
1 dl
siirappia (muscovado- tai ruokokidesiirappia)
Gluteeniton mansikkakakku – ohje:
- Mittaa kaikki pohjan ainekset tehosekoittimeen. Pyöräytä nopeasti karkeaksi seokseksi.
- Painele seos vedellä kostutetuin sormin piirakkavuoan (Ø 22–24 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin tunniksi.
- Perkaa mansikat. Viipaloi tai paloittele ne pohjan päälle.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi kuivassa ja puhtaassa teräskulhossa.
- Nosta teräskulho vesihauteen päälle ja kaada siirappi ohuena nauhana ja edelleen vatkaten valkuaisvaahtoon.
- Vatkaa kunnes valkuais-siirappivaahto muuttuu paksummaksi ja sakeammaksi marengiksi, 5–10 minuuttia.
- Lusikoi marenkikerros mansikoiden päälle. Tarjoa pian sillä marenki ei kestä pitkää seisottamista.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen mansikkakakun resepti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat