Maku

Gluteeniton mansikkakakku – tämä marengilla kuorrutettu luomus valmistuu ilman uunia!

1 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h
Gluteeniton mansikkakakku saa maukkaan pohjan pähkinöistä, kaakaojauheesta ja taateleista ilman uunia. Väliin tulee mansikoita ja päälle kasa pehmeää marenkia. Nam!
GL
MA
5
0
Julkaistu: 31.5.2018


Ainekset (8 annosta)

Pohja

  • 2 1/2 dlpekaanipähkinöitä (tai cashewpähkinöitä)
  • 100 gkuivattuja taateleita (kivettömiä, pehmeitä)
  • 1/2 dlkaakaojauhetta (tummaa)
  • 1/2 dlkookosrasvaa (kylmäpuristettua kookosöljyä)
  • 2 rklvaahterasiirappia
  • 1/4 tlsuolaa

Täyte

  • 10 dlmansikoita (tuoreita)

Marenki

  • 3 kplvalkuaista
  • 1 dlsiirappia (muscovado- tai ruokokidesiirappia)
Tulosta

Gluteeniton mansikkakakku valmistuu näin:

  1. Mittaa kaikki pohjan ainekset tehosekoittimeen. Pyöräytä nopeasti karkeaksi seokseksi.
  2. Painele seos vedellä kostutetuin sormin piirakkavuoan (Ø 22–24 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin tunniksi.
  3. Perkaa mansikat. Viipaloi tai paloittele ne pohjan päälle.
  4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi kuivassa ja puhtaassa teräskulhossa.
  5. Nosta teräskulho vesihauteen päälle ja kaada siirappi ohuena nauhana ja edelleen vatkaten valkuaisvaahtoon.
  6. Vatkaa kunnes valkuais-siirappivaahto muuttuu paksummaksi ja sakeammaksi marengiksi, 5–10 minuuttia.
  7. Lusikoi marenkikerros mansikoiden päälle. Tarjoa pian sillä marenki ei kestä pitkää seisottamista.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen mansikkakakun resepti.

MITÄ PIDIT?
5
Kommentoi »