Maku

Gluteeniton mansikkakakku – tämä marengilla kuorrutettu luomus valmistuu ilman uunia!

1 h 30 min
5
0

Gluteeniton mansikkakakku – tämä marengilla kuorrutettu luomus valmistuu ilman uunia!

GL
MA
0
5
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos
Gluteeniton mansikkakakku saa maukkaan pohjan pähkinöistä, kaakaojauheesta ja taateleista ilman uunia. Väliin tulee mansikoita ja päälle kasa pehmeää marenkia. Nam!

Ainekset (8 annosta)

Pohja

  • 2 1/2 dlpekaanipähkinöitä (tai cashewpähkinöitä)
  • 100 gkuivattuja taateleita (kivettömiä, pehmeitä)
  • 1/2 dlkaakaojauhetta (tummaa)
  • 1/2 dlkookosrasvaa (kylmäpuristettua kookosöljyä)
  • 2 rklvaahterasiirappia
  • 1/4 tlsuolaa

Täyte

  • 10 dlmansikoita (tuoreita)

Marenki

  • 3 kplvalkuaista
  • 1 dlsiirappia (muscovado- tai ruokokidesiirappia)

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Gluteeniton mansikkakakku valmistuu näin:

  1. Mittaa kaikki pohjan ainekset tehosekoittimeen. Pyöräytä nopeasti karkeaksi seokseksi.
  2. Painele seos vedellä kostutetuin sormin piirakkavuoan (Ø 22–24 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin tunniksi.
  3. Perkaa mansikat. Viipaloi tai paloittele ne pohjan päälle.
  4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi kuivassa ja puhtaassa teräskulhossa.
  5. Nosta teräskulho vesihauteen päälle ja kaada siirappi ohuena nauhana ja edelleen vatkaten valkuaisvaahtoon.
  6. Vatkaa kunnes valkuais-siirappivaahto muuttuu paksummaksi ja sakeammaksi marengiksi, 5–10 minuuttia.
  7. Lusikoi marenkikerros mansikoiden päälle. Tarjoa pian sillä marenki ei kestä pitkää seisottamista.
MITÄ PIDIT?
5