Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Gluteeniton mansikkakakku – tämä marengilla kuorrutettu luomus valmistuu ilman uunia!

1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min

Gluteeniton mansikkakakku saa maukkaan pohjan pähkinöistä, kaakaojauheesta ja taateleista ilman uunia. Väliin tulee mansikoita ja päälle kasa pehmeää marenkia. Nam!

1.6.2018
Reseptin ainekset
8 annosta
Pohja
2 1/2 dl
pekaanipähkinöitä (tai cashewpähkinöitä)
100 g
kuivattuja taateleita (kivettömiä, pehmeitä)
1/2 dl
kaakaojauhetta (tummaa)
1/2 dl
kookosrasvaa (kylmäpuristettua kookosöljyä)
2 rkl
vaahterasiirappia
1/4 tl
suolaa
Täyte
10 dl
mansikoita (tuoreita)
Marenki
3 kpl
valkuaista
1 dl
siirappia (muscovado- tai ruokokidesiirappia)

Gluteeniton mansikkakakku – ohje:

  1. Mittaa kaikki pohjan ainekset tehosekoittimeen. Pyöräytä nopeasti karkeaksi seokseksi.
  2. Painele seos vedellä kostutetuin sormin piirakkavuoan (Ø 22–24 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin tunniksi.
  3. Perkaa mansikat. Viipaloi tai paloittele ne pohjan päälle.
  4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi kuivassa ja puhtaassa teräskulhossa.
  5. Nosta teräskulho vesihauteen päälle ja kaada siirappi ohuena nauhana ja edelleen vatkaten valkuaisvaahtoon.
  6. Vatkaa kunnes valkuais-siirappivaahto muuttuu paksummaksi ja sakeammaksi marengiksi, 5–10 minuuttia.
  7. Lusikoi marenkikerros mansikoiden päälle. Tarjoa pian sillä marenki ei kestä pitkää seisottamista.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen mansikkakakun resepti.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt