Gluteeniton mansikkakakku – tämä marengilla kuorrutettu luomus valmistuu ilman uunia!
1 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
1 h Gluteeniton mansikkakakku saa maukkaan pohjan pähkinöistä, kaakaojauheesta ja taateleista ilman uunia. Väliin tulee mansikoita ja päälle kasa pehmeää marenkia. Nam!
GL
MA
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 31.5.2018

Gluteeniton mansikkakakku – tämä marengilla kuorrutettu luomus valmistuu ilman uunia!
Ainekset (8 annosta)
Pohja
- 2 1/2 dlpekaanipähkinöitä (tai cashewpähkinöitä)
- 100 gkuivattuja taateleita (kivettömiä, pehmeitä)
- 1/2 dlkaakaojauhetta (tummaa)
- 1/2 dlkookosrasvaa (kylmäpuristettua kookosöljyä)
- 2 rklvaahterasiirappia
- 1/4 tlsuolaa
Täyte
- 10 dlmansikoita (tuoreita)
Marenki
- 3 kplvalkuaista
- 1 dlsiirappia (muscovado- tai ruokokidesiirappia)
Gluteeniton mansikkakakku valmistuu näin:
- Mittaa kaikki pohjan ainekset tehosekoittimeen. Pyöräytä nopeasti karkeaksi seokseksi.
- Painele seos vedellä kostutetuin sormin piirakkavuoan (Ø 22–24 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin tunniksi.
- Perkaa mansikat. Viipaloi tai paloittele ne pohjan päälle.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi kuivassa ja puhtaassa teräskulhossa.
- Nosta teräskulho vesihauteen päälle ja kaada siirappi ohuena nauhana ja edelleen vatkaten valkuaisvaahtoon.
- Vatkaa kunnes valkuais-siirappivaahto muuttuu paksummaksi ja sakeammaksi marengiksi, 5–10 minuuttia.
- Lusikoi marenkikerros mansikoiden päälle. Tarjoa pian sillä marenki ei kestä pitkää seisottamista.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen mansikkakakun resepti.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
5