Maku

Uunissa paahdetut parsat

25 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
15 min
Uunissa paahdettu parsa on parasta! Tämä kevätherkku valmistuu vartissa ja parsojen rakenne säilyy uunikypsennyksen ansioista napakkana. Sujauta uunissa paahdetut parsat salaattiin, tarjoa leivän päällä tai keveänä lisäkkeenä. Katso myös video!
GL
MA
MU
3.5
0
Julkaistu: 20.4.2016


Ainekset (4 annosta)

  • 500 gparsaa (1 nippu vihreää parsaa)
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
Tulosta
Valmista uunissa paahdetut parsat näin:
Kuori paksut parsat kuorimaveitsellä ohuelti (nupun alapuolelta lähtien). Ohuet parsat voi jättää kuorimatta. Leikkaa parsoista kuiva alaosa pois.
Nosta parsat leivinpaperin päälle pellille. Mausta ne öljyllä, suolalla ja pippurilla.
Paahda 175-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia tai kunnes parsat ovat pehmeitä, mutta vielä napakoita. Varo ylikypsentämistä.
Tarjoa uunissa paahdetut parsat heti esimerkiksi timjami-sitruunaöljyn kera.
MITÄ PIDIT?
3.45
Kommentoi »