Maku

Timjami-sitruunaöljy

5 min
GL
MA
MU
5
0

Nopeasti valmistuva yrttiöljy viimeistelee paahdetut parsat. Timjami ja sitruuna korostavat viekoittelevasti parsan makua. 
Tulosta
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (4 annosta)

  • 1 dlrypsiöljyä
  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 1 dllehtipersiljaa (silputtuna)
  • 1/2 dltuoretta timjamia (silputtuna)
  • 1-2 tlsitruunankuoriraastetta (hienoa, luomu)
  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 1 rklruokosokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria (rouhittuna)

Tee näin

5 min
{
AKTIIVINEN5 min
PASSIIVINEN

Valmista timjami-sitruunaöljy näin:

Mittaa kaikki ainekset sauvasekoittimen kulhoon. Sekoita tasaiseksi.

Tarjoa yrttiöljyä paahdettujen parsojen kanssa.

* Voit valmistaa yrttiöljyn pari päivää aikaisemmin jääkaappiin. Säilytä öljy peitettynä.

MITÄ PIDIT?
5