Maku

Uppomunalla ja kinkulla täytetyt munkit – makeansuolainen yhdistelmä kokeilunhaluisille kulinaristeille

1 h 30 min
{
Aktiivinen1 h
Passiivinen30 min
Sokerimunkin, suolaisen kinkun ja uppomunan lempeä yhdistelmä lyö ällikällä, positiivisesti! Kokeile makeansuolaisia herkkuja kerran ja ihastu ikihyviksi.
0
0
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (4 annosta)

Taikina

  • ¼ pkt (à 50 g)tuorehiivaa
  • 1 ½ dl maitoa
  • ½ dl sokeria
  • ½ tlsuolaa
  • ½ dl voita sulatettuna
  • noin 4 dlvehnäjauhoja

Uppopaistaminen

  • 1 lrypsiöljyä tai munkkirasvaa

Lisäksi

  • 1 dlsokeria
  • 4uppomunaa
  • 8–12 viipalettaylikypsää saunapalvikinkkua
  • 1 ½ dl bearnaisekastiketta
Tulosta

Uppomunalla ja kinkulla täytetyt munkit valmistuvat näin:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola ja voi. Alusta taikinaan jauhoja, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  2. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa sitä hetki. Jaa taikina kymmeneen osaan ja pyörittele munkeiksi. Nosta munkit leivinpaperin päälle ja peitä liinalla. Kohota munkit kaksinkertaisiksi, vähintään 30 min.
  3. Kuumenna rasva kattilassa 170-asteiseksi. Paista muutama munkki kerrallaan kullanruskeiksi, pari minuuttia per puoli. Käännä munkit kerran paistamisen aikana.
  4. Nosta munkit talouspaperin päälle ja anna rasvan hetki imeytyä paperiin. Sokeroi munkit ennen kuin ne jäähtyvät.
  5. Valmista uppomunat ja ripottele niille hiukan suolaa. Tee munkkeihin viillot ja täytä ne uppomunalla, palvikinkulla ja bearnaisekastikkeella. Tarjoa salaatin kanssa.

Vinkki!

Etsitkö perinteistä ohjetta? Nappaa talteen tämä suosittu munkkien resepti.

MITÄ PIDIT?
0