Uppomunalla ja kinkulla täytetyt munkit – makeansuolainen yhdistelmä kokeilunhaluisille kulinaristeille
1 h 30 min
{
Aktiivinen 1 h
Passiivinen 30 min
Sokerimunkin, suolaisen kinkun ja uppomunan lempeä yhdistelmä lyö ällikällä, positiivisesti! Kokeile makeansuolaisia herkkuja kerran ja ihastu ikihyviksi.

Reseptin ainekset 4 annosta
Taikina
¼ pkt (à 50 g)tuorehiivaa
1 ½ dl maitoa
½ dl sokeria
½ tlsuolaa
½ dl voita sulatettuna
noin 4 dlvehnäjauhoja
Uppopaistaminen
1 lrypsiöljyä tai munkkirasvaa
Lisäksi
1 dlsokeria
4uppomunaa
8–12 viipalettaylikypsää saunapalvikinkkua
1 ½ dl bearnaisekastiketta
Uppomunalla ja kinkulla täytetyt munkit valmistuvat näin:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola ja voi. Alusta taikinaan jauhoja, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
- Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa sitä hetki. Jaa taikina kymmeneen osaan ja pyörittele munkeiksi. Nosta munkit leivinpaperin päälle ja peitä liinalla. Kohota munkit kaksinkertaisiksi, vähintään 30 min.
- Kuumenna rasva kattilassa 170-asteiseksi. Paista muutama munkki kerrallaan kullanruskeiksi, pari minuuttia per puoli. Käännä munkit kerran paistamisen aikana.
- Nosta munkit talouspaperin päälle ja anna rasvan hetki imeytyä paperiin. Sokeroi munkit ennen kuin ne jäähtyvät.
- Valmista uppomunat ja ripottele niille hiukan suolaa. Tee munkkeihin viillot ja täytä ne uppomunalla, palvikinkulla ja bearnaisekastikkeella. Tarjoa salaatin kanssa.
Vinkki!
Etsitkö perinteistä ohjetta? Nappaa talteen tämä suosittu munkkien resepti.