Uppomunalla ja kinkulla täytetyt munkit – makeansuolainen yhdistelmä kokeilunhaluisille kulinaristeille
1 h 30 min
{
Aktiivinen
1 h Passiivinen
30 minSokerimunkin, suolaisen kinkun ja uppomunan lempeä yhdistelmä lyö ällikällä, positiivisesti! Kokeile makeansuolaisia herkkuja kerran ja ihastu ikihyviksi.
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 4.4.2018

Uppomunalla ja kinkulla täytetyt munkit – makeansuolainen yhdistelmä kokeilunhaluisille kulinaristeille
Reseptin ainekset (4 annosta)
Taikina
- ¼ pkt (à 50 g)tuorehiivaa
- 1 ½ dl maitoa
- ½ dl sokeria
- ½ tlsuolaa
- ½ dl voita sulatettuna
- noin 4 dlvehnäjauhoja
Uppopaistaminen
- 1 lrypsiöljyä tai munkkirasvaa
Lisäksi
- 1 dlsokeria
- 4uppomunaa
- 8–12 viipalettaylikypsää saunapalvikinkkua
- 1 ½ dl bearnaisekastiketta
Uppomunalla ja kinkulla täytetyt munkit valmistuvat näin:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola ja voi. Alusta taikinaan jauhoja, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
- Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa sitä hetki. Jaa taikina kymmeneen osaan ja pyörittele munkeiksi. Nosta munkit leivinpaperin päälle ja peitä liinalla. Kohota munkit kaksinkertaisiksi, vähintään 30 min.
- Kuumenna rasva kattilassa 170-asteiseksi. Paista muutama munkki kerrallaan kullanruskeiksi, pari minuuttia per puoli. Käännä munkit kerran paistamisen aikana.
- Nosta munkit talouspaperin päälle ja anna rasvan hetki imeytyä paperiin. Sokeroi munkit ennen kuin ne jäähtyvät.
- Valmista uppomunat ja ripottele niille hiukan suolaa. Tee munkkeihin viillot ja täytä ne uppomunalla, palvikinkulla ja bearnaisekastikkeella. Tarjoa salaatin kanssa.
Vinkki!
Etsitkö perinteistä ohjetta? Nappaa talteen tämä suosittu munkkien resepti.

Näin valmistat uppomunat ilman etikkaa ja turhaa kikkailua – katso kuvaohjeet ja onnistu!

Eggs Benedict
Maku

Parsaleipä uppomunalla
Maku

Munkkien paisto ja parhaat munkkireseptit – katso ohjeet, joilla onnistut varmasti!

Lihapiirakka – maukas taikinakuori ja mehevä täyte takaavat makuelämyksen
Maku

Suolaiset skonssit – maun salaisuutena cheddar ja meetvursti
Maku

Suolaiset sarvet hurmaavat tomaatti-mozzarellatäytteellä
Maku

Pikkuiset parsapiirakat
Maku