Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Uppomunalla ja kinkulla täytetyt munkit – makeansuolainen yhdistelmä kokeilunhaluisille kulinaristeille

1 h 30 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 30 min

Sokerimunkin, suolaisen kinkun ja uppomunan lempeä yhdistelmä lyö ällikällä, positiivisesti! Kokeile makeansuolaisia herkkuja kerran ja ihastu ikihyviksi.

4.4.2018
Reseptin ainekset
4 annosta
Taikina
¼ pkt (à 50 g)
tuorehiivaa
1 ½ dl
maitoa
½ dl
sokeria
½ tl
suolaa
½ dl
voita sulatettuna
noin 4 dl
vehnäjauhoja
Uppopaistaminen
1 l
rypsiöljyä tai munkkirasvaa
Lisäksi
1 dl
sokeria
4
uppomunaa
8–12 viipaletta
ylikypsää saunapalvikinkkua
1 ½ dl
bearnaisekastiketta

Uppomunalla ja kinkulla täytetyt munkit valmistuvat näin:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola ja voi. Alusta taikinaan jauhoja, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  2. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa sitä hetki. Jaa taikina kymmeneen osaan ja pyörittele munkeiksi. Nosta munkit leivinpaperin päälle ja peitä liinalla. Kohota munkit kaksinkertaisiksi, vähintään 30 min.
  3. Kuumenna rasva kattilassa 170-asteiseksi. Paista muutama munkki kerrallaan kullanruskeiksi, pari minuuttia per puoli. Käännä munkit kerran paistamisen aikana.
  4. Nosta munkit talouspaperin päälle ja anna rasvan hetki imeytyä paperiin. Sokeroi munkit ennen kuin ne jäähtyvät.
  5. Valmista uppomunat ja ripottele niille hiukan suolaa. Tee munkkeihin viillot ja täytä ne uppomunalla, palvikinkulla ja bearnaisekastikkeella. Tarjoa salaatin kanssa.

Vinkki!

Etsitkö perinteistä ohjetta? Nappaa talteen tämä suosittu munkkien resepti.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt