Maku

Uppomunalla ja kinkulla täytetyt munkit – makeansuolainen yhdistelmä kokeilunhaluisille kulinaristeille

1 h 30 min
0
0

Sokerimunkin, suolaisen kinkun ja uppomunan lempeä yhdistelmä lyö ällikällä, positiivisesti! Kokeile makeansuolaisia herkkuja kerran ja ihastu ikihyviksi.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (4 annosta)

Taikina

  • ¼ pkt (à 50 g)tuorehiivaa
  • 1 ½ dl maitoa
  • ½ dl sokeria
  • ½ tlsuolaa
  • ½ dl voita sulatettuna
  • noin 4 dlvehnäjauhoja

Uppopaistaminen

  • 1 lrypsiöljyä tai munkkirasvaa

Lisäksi

  • 1 dlsokeria
  • 4uppomunaa
  • 8–12 viipalettaylikypsää saunapalvikinkkua
  • 1 ½ dl bearnaisekastiketta

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN30 min
MITÄ PIDIT?
0