


”Wilhelmiina-isoäitini tyrni-porkkanahillo on herkku, joka tuo lapsuuden muistot mieleeni” – Merjan perintöhilloon ihastuvat kaikki
Unelmien Talo&Koti -lehden art director Merja Pölönen valmistaa tyrni-porkkanahillon vuosi toisensa perään isoäitinsä reseptillä.
”Isoäitini Wilhelmiina istutti tyrnipensaat entiselle kesähuvila-alueelle ja nykyisen kotimme rantaan sotien jälkeen. Ne ovat viihtyneet rannalla yli vuosikymmenten kurottaen oksiaan meren ylle. Vaikka oksia katkeaa syysmyrskyissä, pensaat tuottavat edelleen runsasta tyrnisatoa.
Sain Wilhelmiina-isoäidiltäni perinnöksi myös hilloreseptin. Porkkana taittaa kivasti tyrnin kirpeyden ja niiden yhteinen maku on tosi herkullinen. Kaikki ystävät ovat olleet aivan ihastuksissaan hillon makuun.
Teemme hilloa vuosittain. Nautimme sitä perheen kanssa paahtoleipien päällä ja luonnonjugurtin ja puuron lisänä. Myös ystäville olemme lahjoittaneet pienet purkit hilloa sunnuntaiaamujen iloksi.”
Merja Pölönen, Unelmien Talo&Koti -lehden art director
Tyrni-porkkanahillo – ohje:
- Kuori ja keitä porkkanat ylikypsiksi. Ota talteen n. 1 dl keitinvettä ja kaada loput pois.
- Lisää porkkanoiden joukkoon tyrnimarjat ja soseuta seos tasaiseksi. Lisää keitinvesi.
- Lisää kattilaan hillosokeria koko ajan sekoittaen. Kuumenna hiljalleen kiehuvaksi ja keittele hissukseen noin 10 minuuttia.
- Purkita hillo kuumennettuihin hillopurkkeihin.
