Kotivinkki

Marjaputous ja valuvaa valkosuklaata! Tuuttikakku on kesän näyttävin herkku, jonka koristelu on helpompaa kuin uskotkaan

5 h 45 min
{
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
4 h 45 min
Tuuttikakun helppoon ja hauskaan koristeluun tarvitset vain jätskitötterön ja tuoreita marjoja. Drip cake -kakuista tuttu valuma syntyy värjätystä valkosuklaasta.
4
1


Ainekset (20 annosta)

Pohja

  • 200 gpehmeää voita tai margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 3munaa
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlsitruunan kuoriraastetta
  • ½ dlsitruunan mehua
  • 100 gvalkosuklaata

Täyte

  • 3liivatetta
  • 200 gpakastevadelmia
  • ½ dlsokeria
  • 200 grahkaa
  • 2 dlvispikermaa
  • 2 dlpensasmustikoita

Kostutus

  • 1 dlsitruunalimonadia

Kuorrutus

  • 2 dlkermaa
  • 250 gmascarponea
  • 1 rklvaniljasokeria

Valuma ja tötterön reuna

  • 50 gvalkosuklaata ja punaista pastaväriä tai vaaleanpunaisia candy meltsejä

Lisäksi

  • 1jäätelötötterö
  • vadelmia, mansikoita, pensasmustikoita, karhunvatukoita
Tulosta

Tuuttikakku leivotaan näin:

  1. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (Ø 20 cm).
  2. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet. Paloittele suklaa kulhoon ja sulata mikrossa. Sekoita kuivat aineet, sitruunan kuori ja mehu sekä suklaasula taikinaan. Kaada vuokaan.
  3. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä. Jäähdytä.
  4. Tee vadelmatäyte. Laita liivatteet kylmään veteen. Kuumenna vadelmat ja sokeri kattilassa. Anna kiehua hetki, kunnes marjat alkavat hajota. Purista liivatelehdistä vesi pois ja sulata ne vadelmien joukkoon. Jäähdytä. Sekoita rahka ja vaahdotettu kerma joukkoon.
  5. Leikkaa kakku kolmeen kerrokseen. Kokoa kakku vuokaan samoin päin kuin se oli paistettaessa. Leikkaa vuoan pohjalle leivinpaperi. Laita kakkulevy pohjalle, kostuta ja täytä vadelmatäytteellä. Ripottele noin desi pensasmustikoita täytteen päälle. Nosta toinen levy päälle ja täytä samoin. Kostuta ja nosta kolmas levy päälle. Peitä vuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi.
  6. Vatkaa kerma ja mascarpone tukevaksi vaahdoksi. Mausta vaniljalla. Kumoa kakku vadille. Levitä kuorrutus tasaisesti kakun pinnalle. Nosta kakku jääkaappiin hetkeksi, jotta pinta kylmenee ennen suklaan valuttamista.
  7. Sulata valkosuklaa, värjää pastavärillä pinkiksi. Kasta jäätelötötterön reuna suklaaseen ja valuta suklaata kakun reunaan noin 10 sentin leveydeltä. Täytä tötterö marjoilla.
MITÄ PIDIT?
4
1 kommentti