


Jäätelövohvelit – tee rapeat tötteröt ja vohvelikupit kotikeittiössä
18 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 18 h 0 min
Tee itse omat jäätelövohvelit ja pystytä ihana jäätelöbaari! Voit valmistaa vohvelit jo pari päivää ennen käyttöä, jolloin ne kovettuvat todella rapeiksi.
Reseptin ainekset
10 kpl
Jäätelövohvelit
60 g
voita
1
muna
2½ dl
vehnäjauhoja
2 dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
2½ dl
vettä
Lisäksi
1 dl
vettä
Paistamiseen
3 rkl
voita
Jäätelövohvelit – ohje:
- Vaahdota voi ja muna. Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää voiseokseen.
- Kaada vesi taikinaan vähitellen, kevyesti käsin sekoittaen. Peitä taikinakulho kelmulla ja nosta turpoamaan jääkaappiin yön yli.
- Lisää seuraavana päivänä taikinaan 1 dl vettä ja sekoita tasaiseksi.
- Jos haluat valmistaa tötteröitä, muotoile alumiinifoliosta kaksi tötterönmuotoista muottia, joiden päälle vohvelit kierretään kovettumaan. Voit käyttää tötterömuottina myös mitä tahansa kotoa löytyvää sopivankokoista kartion muotoista astiaa. Vohvelikuppien valmistukseen tarvitset kaksi pienipohjaista juomalasia.
- Kuumenna ja voitele vohvelirauta. Annostele taikinaa ohuelti kuumalle raudalle. Vohveli saa jäädä vajaaksi, kunhan muoto on pyöreähkö.
- Tötteröitä valmistettaessa nosta kypsä vohveli raudalta ja kierrä kuumana foliomuotin päälle tötterön muotoon. Jos valmistat kuppeja, paina vohveli varovasti ylösalaisin olevan lasin pohjan päälle ja ympärille.
- Anna jäähtyä muotin päällä ja siirrä sivuun kovettumaan lopullisesti. Jatka näin, kunnes kaikki jäätelövohvelit on paistettu.

Vinkit!
- Tötterömuottina voit käyttää mitä tahansa kotoa löytyvää sopivan kokoista kartion muotoista astiaa.
- Suojaa herkät sormet puuvillakäsineillä, kun taivutat kuuman vohvelin muotin päälle.
- Vohvelit voit valmistaa muutamaa päivää ennen käyttöä, silloin ne kovettuvat todella rapeiksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat