3,8(19)
Jäätelövohvelit
12 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 12 h
Tee itse omat vohvelit jäätelöille ja pystytä ihana jäätelöbaari! Nämä jäätelövohvelit ovat rapeita ja ne voi valmistaa jo pari päivää ennen jäätelökestejä.
Julkaistu 24.8.2008
Maku
Reseptin ainekset
10 kpl
60 gvoita
1 kplmunaa
2 1/2 dlvehnäjauhoja
2 dlsokeria
1 rklvaniljasokeria
2 1/2 dlvettä
Lisäksi
1 dlvettä
Paistamiseen
3 rklvoita

Vaahdota voi ja muna. Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää voivaahtoon.

Kaada vesi taikinaan vähitellen, kevyesti käsin sekoittaen. Peitä taikinakulho kelmulla ja nosta turpoamaan jääkaappiin yön yli.

Lisää seuraavana päivänä taikinaan 1 dl vettä ja sekoita tasaiseksi.

Muotoile alumiinifoliosta kaksi tötterön muotoista muottia, joiden päälle vohvelit kierretään kovettumaan.

Kuumenna ja voitele vohvelirauta. Annostele taikinaa ohuelti kuumalle raudalle. Vohveli saa jäädä vajaaksi, kunhan muoto on pyöreähkö.

Nosta kypsä vohveli raudalta ja kierrä kuumana foliomuotin päälle tötterön muotoon. Anna jäähtyä muotin päällä ja siirrä sivuun kovettumaan lopullisesti. Jatka näin, kunnes kaikki jäätelövohvelit on paistettu.

•Tötterömuottina voit käyttää mitä tahansa kotoa löytyvää sopivan kokoista kartion muotoista astiaa.

•Puuvillakäsineet suojaavat herkkiä sormia, kun taivutat kuuman vohvelin muotin päälle.

•Vohvelit voit valmistaa muutamaa päivää ennen käyttöä, silloin ne kovettuvat todella rapeiksi.

5 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.