Kotivinkki

Tomaatti-mozzarellaleipä

2 h 20 min
0
0

Tomaatti-mozzarellaleipä

Ihana tomaatti-mozzarellaleipä syntyy kun upotat leipään kirsikkatomaatteja ja mozzarellaa.
Teksti Jonna Vormala
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 3½ dlvettä
  • 15 ghiivaa
  • 2 tlsuolaa
  • ½ dloliiviöljyä
  • ½ dlkarkeita mannasuurimoita
  • 8 dlvehnäjauhoja
  • 8-10kirsikkatomaattia
  • 125 gmozzarellaa
  • ripaus mozzarellaa

Päälle

  • 2 rkloliiviöljyä
  • ripaus sormisuolaa

Tee näin

2 h 20 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN1 h 45 min

1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, lisää hiiva. Lisää suola ja öljy sekä mannasuurimot ja jauhot.

2. Työstä taikinaa koneella noin 10 minuutin ajan tai käsin, kunnes taikina irtoaa reunoista.

3. Anna taikinan levätä tunnin verran, kunnes se on kasvanut noin kaksinkertaiseksi.

4. Kaada taikina jauhotetulle työpöydälle ja leikkaa neljään osaan. Muotoile neljäksi leiväksi ja siirrä ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

5. Halkaise tomaatit ja pilko mozzarella pieniksi paloiksi. Paina taikinaan sormella pieniä koloja, joihin työnnät tomaatinpuolikkaat. Tee samanlaiset kolot mozzarellapaloille.

6. Rouhi päälle mustapippuria ja anna leipien levätä 20 minuuttia.

7. Paista 220-asteisessa uunissa keskitasolla noin 25 min. Ota leivät uunista, voitele ne öljyllä ja ripottele päälle sormisuolaa. Nosta hetkeksi jäähtymään ritilän päälle. Nauttikaa tomaatti-mozzarellaleipä lämpöisenä.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä