Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Tomaatti-mozzarellaleipä

2 h 20 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 1 h 45 min

Ihana tomaatti-mozzarellaleipä syntyy kun upotat leipään kirsikkatomaatteja ja mozzarellaa.

23.5.2016
Reseptin ainekset
8 annosta
3½ dl
vettä
15 g
hiivaa
2 tl
suolaa
½ dl
oliiviöljyä
½ dl
karkeita mannasuurimoita
8 dl
vehnäjauhoja
8-10
kirsikkatomaattia
125 g
mozzarellaa
ripaus mozzarellaa
Päälle
2 rkl
oliiviöljyä
ripaus sormisuolaa

1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, lisää hiiva. Lisää suola ja öljy sekä mannasuurimot ja jauhot.

2. Työstä taikinaa koneella noin 10 minuutin ajan tai käsin, kunnes taikina irtoaa reunoista.

3. Anna taikinan levätä tunnin verran, kunnes se on kasvanut noin kaksinkertaiseksi.

4. Kaada taikina jauhotetulle työpöydälle ja leikkaa neljään osaan. Muotoile neljäksi leiväksi ja siirrä ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

5. Halkaise tomaatit ja pilko mozzarella pieniksi paloiksi. Paina taikinaan sormella pieniä koloja, joihin työnnät tomaatinpuolikkaat. Tee samanlaiset kolot mozzarellapaloille.

6. Rouhi päälle mustapippuria ja anna leipien levätä 20 minuuttia.

7. Paista 220-asteisessa uunissa keskitasolla noin 25 min. Ota leivät uunista, voitele ne öljyllä ja ripottele päälle sormisuolaa. Nosta hetkeksi jäähtymään ritilän päälle. Nauttikaa tomaatti-mozzarellaleipä lämpöisenä.

Suosittelemme myös näitä

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt