Maku

Terveellisempi tiikerikakku – tee kahvipöydän klassikko leipävuoassa

45 min
3.17
0

Kerrassaan paras tiikerikakku valmistuu leivävuoassa ja maistuu iltapäiväkahvilla. Taikina saa hieman twistiä kaura- ja kookoshiutaleista sekä intiaanisokerista.
Tulosta
Teksti Terveen hyvää
Kuvat Terveen hyvää

Ainekset (6 palaa)

  • 3/4 dlintiaanisokeria
  • 2 dlkaurahiutaleita
  • 1 dlkookoshiutaleita
  • 1 tlleivinjauhe
  • 1 kplkananmuna
  • 2 rklöljyä
  • 1/2 dlmaitoa

Vaalea kakku

  • 1,5 rklmaapähkinävoita

Tumma kakku

  • 2 rkltummaa kaakaojauhetta
  • 2 rklmaitoa

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN

Hienonna kaurahiutaleet ja kookoshiutaleet hienoksi jauhoksi tehosekoittimessa.

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Vispaa toisessa kulhossa munan rakenne rikki ja sekoita joukkoon öljy ja maito. Lisää kuivat ainekset kosteisiin ja sekoita tasaiseksi.

Puolita taikina ja lisää toiseen osaan maapähkinävoi, toiseen taas kaakaojauhe ja maito.

Kaada taikinat kerroksittain leivinpaperilla päällystettyyn leipävuokaan.

Paista 175-asteisessa noin 30 minuuttia tai kunnes hammastikkuun ei tartu taikinaa. Anna tiikerikakun jäähtyä ennen leikkaamista.

MITÄ PIDIT?
3.17