


kevyttä kahvipöytään
Kevyempi tiikerikakku – leivo kahvipöydän klassikko omenasoseesta ja rypsiöljystä
55 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 40 min
Kevyemmän tiikerikakun taikinaan vaahdotetaan ensin munat ja sokeri. Omenasose ja öljy takaavat sen, että kakusta tulee ihanan mehevä.
Reseptin ainekset
10 palaa
3
munaa
2 dl
sokeria
2 dl
omenasosetta
1 dl
rypsiöljyä (tai leivontamargariinia sulatettuna)
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeri
1 rkl
kaakaojauhetta
Vuoan voitelu
1 rkl
margariinia
2 rkl
korppujauhoja
Kevyempi tiikerikakku – ohje:
- Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää omenasose ja öljy. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja sekoita ne taikinaa muutamassa erässä. Ota taikinasta kolmannes toiseen kulhoon ja sekoita kaakaojauhe joukkoon.
- Voitele ja korppujauhota rengaskakkuvuoka (2 l) ja lusikoi taikinoita vuorotellen molemmista kulhoista vuokaan.
- Paista kakkua 180 asteessa uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla. Kumoa kakku lautaselle hieman jäähtyneenä.
Vinkki!
Kurkkaa myös ikisuosittu perinteisen tiikerikakun ohje.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat