Maku

Täytekakkupohja

2 h 15 min
3.6
3

Täytekakkupohja

Rasvaa sisältävä täytekakkupohja on rakenteeltaan perinteistä sokerikakkupohjaa napakampi. Se säilyttää muotonsa hyvin, ja kerrokset pysyvät leikattaessa tasaisina. Tällä ohjeella onnistut!
Teksti Emma Iivanainen
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 annosta)

  • 6 kplmunaa (luomu, M-koko)
  • 2 dlsokeria
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 100 gvoita

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN1 h 15 min

Täytekakkupohja valmistuu näin:

Ota täytekakkupohjan ainekset huoneenlämpöön tuntia ennen leipomista.

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele Ø noin 22 cm:n kokoinen kakkuvuoka. Leikkaa vuoan pohjalle leivinpaperipala. Korppujauhota vuoan reunat.

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Sulata voi. Lisää jauhot muna-sokerivaahtoon siivilän läpi varovasti nuolijalla käännellen. Kääntele voi varovasti joukkoon.

Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista pohjaa uunin alatasolla 40–45 minuuttia, kunnes testitikkuun ei enää tartu taikinaa. Kumoa täytekakkupohja ritilälle jäähtymään.

MITÄ PIDIT?
3.6
Katso myös nämä