Kotivinkki

Kalavoileipäkakku – juhlapöydän mehevä ja suolainen herkku

4 h 30 min
4.18
0

Kalavoileipäkakku täytetään savulohella sekä anjoviksella terästetyllä kastikkeella. Lastaa kakun päälle jokirapuja ja kruunaa koko komeus vehreillä versoilla.
Tulosta
Kuvat Reetta Pasanen

Ainekset (12 palaa)

  • 27pientä palaa paahtoleipää

Kalavoileipäkakun täyte

  • 2valkosipulinkynttä
  • 3anjovisfileetä
  • 300 glämminsavustettua lohta
  • 2 dltäysmajoneesia
  • 1 dlturkkilaista jogurttia
  • 35 gkapriksia
  • 1 dlraastettua parmesaania
  • 1 dlhienonnettua ruohosipulia tai tilliä
  • 2 tlsinappia
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria myllystä
  • 200 gkuorittuja jokirapuja

Kalavoileipäkakun kuorrutus

  • 400 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • suolaa
  • valkopippuria myllystä
  • sitruunamehua

Voileipäkakun koristelu

  • rapeaksi paahdettuja leipäkuutioita
  • jokirapuja
  • retiisiä
  • parmesaanilastuja
  • luomuversoseosta

Tee näin

4 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN4 h
Katso kuvat valmistusvaiheista! →
MITÄ PIDIT?
4.18