


Kalavoileipäkakku – juhlapöydän mehevä ja suolainen herkku
4 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 4 h 0 min
Kalavoileipäkakku täytetään savulohella sekä anjoviksella terästetyllä kastikkeella. Lastaa kakun päälle jokirapuja ja kruunaa koko komeus vehreillä versoilla.
Reseptin ainekset
12 palaa
27
pientä palaa paahtoleipää
Kalavoileipäkakun täyte
2
valkosipulinkynttä
3
anjovisfileetä
300 g
lämminsavustettua lohta
2 dl
täysmajoneesia
1 dl
turkkilaista jogurttia
35 g
kapriksia
1 dl
raastettua parmesaania
1 dl
hienonnettua ruohosipulia tai tilliä
2 tl
sinappia
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria myllystä
200 g
kuorittuja jokirapuja
Kalavoileipäkakun kuorrutus
400 g
maustamatonta tuorejuustoa
suolaa
valkopippuria myllystä
sitruunamehua
Voileipäkakun koristelu
rapeaksi paahdettuja leipäkuutioita
jokirapuja
retiisiä
parmesaanilastuja
luomuversoseosta
Kalavoileipäkakku – ohje:
- Tee ensin kalavoileipäkakun täyte. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna anjovikset. Irrottele lohi pieniksi paloiksi. Sekoita kaikki aineet katkarapuja lukuun ottamatta.
- Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan noin 18 cm:n kokoiseen irtopohjavuokaan.
- Leikkaa leivistä reunat pois. Lado leipiä vuoan pohjalle vieri viereen.
- Lusikoi leipien päälle puolet täytteestä. Lisää puolet katkaravuista ja säästä halutessasi osa koristelua varten. Laita toinen kerros leipiä, lohitahnaa ja rapuja. Laita loput leivät päälle.
- Jätä kalavoileipäkakku maustumaan. Pingota kelmu vuoan päälle. Laita päälle paino ja nosta jääkaappiin. Anna maustua vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
- Tee kalavoileipäkakun kuorrutus. Vatkaa tuorejuusto tasaiseksi. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Levitä kuorrutus kakulle kuumaan veteen kastetulla palettiveitsellä.
- Koristele kalavoileipäkakku ronskisti leipäkuutioilla, jokiravuilla, retiisiviipaleilla, parmesaanilla ja versoilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat