Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kalavoileipäkakku – juhlapöydän mehevä ja suolainen herkku

4 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 4 h 0 min

Kalavoileipäkakku täytetään savulohella sekä anjoviksella terästetyllä kastikkeella. Lastaa kakun päälle jokirapuja ja kruunaa koko komeus vehreillä versoilla.

10.6.2015
Reseptin ainekset
12 palaa
27
pientä palaa paahtoleipää
Kalavoileipäkakun täyte
2
valkosipulinkynttä
3
anjovisfileetä
300 g
lämminsavustettua lohta
2 dl
täysmajoneesia
1 dl
turkkilaista jogurttia
35 g
kapriksia
1 dl
raastettua parmesaania
1 dl
hienonnettua ruohosipulia tai tilliä
2 tl
sinappia
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria myllystä
200 g
kuorittuja jokirapuja
Kalavoileipäkakun kuorrutus
400 g
maustamatonta tuorejuustoa
suolaa
valkopippuria myllystä
sitruunamehua
Voileipäkakun koristelu
rapeaksi paahdettuja leipäkuutioita
jokirapuja
retiisiä
parmesaanilastuja
luomuversoseosta

Kalavoileipäkakku – ohje:

  1. Tee ensin kalavoileipäkakun täyte. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna anjovikset. Irrottele lohi pieniksi paloiksi. Sekoita kaikki aineet katkarapuja lukuun ottamatta.
  2. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan noin 18 cm:n kokoiseen irtopohjavuokaan.
  3. Leikkaa leivistä reunat pois. Lado leipiä vuoan pohjalle vieri viereen.
  4. Lusikoi leipien päälle puolet täytteestä. Lisää puolet katkaravuista ja säästä halutessasi osa koristelua varten. Laita toinen kerros leipiä, lohitahnaa ja rapuja. Laita loput leivät päälle.
  5. Jätä kalavoileipäkakku maustumaan. Pingota kelmu vuoan päälle. Laita päälle paino ja nosta jääkaappiin. Anna maustua vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
  6. Tee kalavoileipäkakun kuorrutus. Vatkaa tuorejuusto tasaiseksi. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Levitä kuorrutus kakulle kuumaan veteen kastetulla palettiveitsellä.
  7. Koristele kalavoileipäkakku ronskisti leipäkuutioilla, jokiravuilla, retiisiviipaleilla, parmesaanilla ja versoilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt