Kotivinkki

Kalavoileipäkakku – juhlapöydän mehevä ja suolainen herkku

4 h 30 min
4.23
0

Kalavoileipäkakku täytetään savulohella sekä anjoviksella terästetyllä kastikkeella. Lastaa kakun päälle jokirapuja ja kruunaa koko komeus vehreillä versoilla.
Tulosta
Teksti Sanna Kekäläinen
Kuvat Reetta Pasanen

Ainekset (12 palaa)

  • 27pientä palaa paahtoleipää

Kalavoileipäkakun täyte

  • 2valkosipulinkynttä
  • 3anjovisfileetä
  • 300 glämminsavustettua lohta
  • 2 dltäysmajoneesia
  • 1 dlturkkilaista jogurttia
  • 35 gkapriksia
  • 1 dlraastettua parmesaania
  • 1 dlhienonnettua ruohosipulia tai tilliä
  • 2 tlsinappia
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria myllystä
  • 200 gkuorittuja jokirapuja

Kalavoileipäkakun kuorrutus

  • 400 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • suolaa
  • valkopippuria myllystä
  • sitruunamehua

Voileipäkakun koristelu

  • rapeaksi paahdettuja leipäkuutioita
  • jokirapuja
  • retiisiä
  • parmesaanilastuja
  • luomuversoseosta

Tee näin

4 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN4 h
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Kalavoileipäkakku valmistetaan näin:

  1. Tee ensin kalavoileipäkakun täyte. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna anjovikset. Irrottele lohi pieniksi paloiksi. Sekoita kaikki aineet katkarapuja lukuunottamatta.
  2. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan noin 18 cm:n kokoiseen irtopohjavuokaan.
  3. Leikkaa leivistä reunat pois. Lado leipiä vuoan pohjalle vieri viereen.
  4. Lusikoi leipien päälle puolet täytteestä. Lisää puolet katkaravuista ja säästä halutessasi osa koristelua varten. Laita toinen kerros leipiä, lohitahnaa ja rapuja. Laita loput leivät päälle.
  5. Jätä kalavoileipäkakku maustumaan. Pingota kelmu vuoan päälle. Laita päälle paino ja nosta jääkaappiin. Anna maustua vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
  6. Tee kalavoileipäkakun kuorrutus. Vatkaa tuorejuusto tasaiseksi. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Levitä kuorrutus kakulle kuumaan veteen kastetulla palettiveitsellä.
  7. Koristele kalavoileipäkakku ronskisti leipäkuutioilla, jokiravuilla, retiisiviipaleilla, parmesaanilla ja versoilla.
MITÄ PIDIT?
4.23