Kalavoileipäkakku – juhlapöydän mehevä ja suolainen herkku
4 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
4 h Kalavoileipäkakku täytetään savulohella sekä anjoviksella terästetyllä kastikkeella. Lastaa kakun päälle jokirapuja ja kruunaa koko komeus vehreillä versoilla.
4.2
Kuvat
Julkaistu 10.6.2015

Kalavoileipäkakku – juhlapöydän mehevä ja suolainen herkku
Reseptin ainekset (12 palaa)
- 27pientä palaa paahtoleipää
Kalavoileipäkakun täyte
- 2valkosipulinkynttä
- 3anjovisfileetä
- 300 glämminsavustettua lohta
- 2 dltäysmajoneesia
- 1 dlturkkilaista jogurttia
- 35 gkapriksia
- 1 dlraastettua parmesaania
- 1 dlhienonnettua ruohosipulia tai tilliä
- 2 tlsinappia
- ½ tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria myllystä
- 200 gkuorittuja jokirapuja
Kalavoileipäkakun kuorrutus
- 400 gmaustamatonta tuorejuustoa
- suolaa
- valkopippuria myllystä
- sitruunamehua
Voileipäkakun koristelu
- rapeaksi paahdettuja leipäkuutioita
- jokirapuja
- retiisiä
- parmesaanilastuja
- luomuversoseosta
Katso kuvat valmistusvaiheista! →
Kalavoileipäkakku valmistetaan näin:
- Tee ensin kalavoileipäkakun täyte. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna anjovikset. Irrottele lohi pieniksi paloiksi. Sekoita kaikki aineet katkarapuja lukuunottamatta.
- Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan noin 18 cm:n kokoiseen irtopohjavuokaan.
- Leikkaa leivistä reunat pois. Lado leipiä vuoan pohjalle vieri viereen.
- Lusikoi leipien päälle puolet täytteestä. Lisää puolet katkaravuista ja säästä halutessasi osa koristelua varten. Laita toinen kerros leipiä, lohitahnaa ja rapuja. Laita loput leivät päälle.
- Jätä kalavoileipäkakku maustumaan. Pingota kelmu vuoan päälle. Laita päälle paino ja nosta jääkaappiin. Anna maustua vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
- Tee kalavoileipäkakun kuorrutus. Vatkaa tuorejuusto tasaiseksi. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Levitä kuorrutus kakulle kuumaan veteen kastetulla palettiveitsellä.
- Koristele kalavoileipäkakku ronskisti leipäkuutioilla, jokiravuilla, retiisiviipaleilla, parmesaanilla ja versoilla.
Valmistus vaihe vaiheelta

Voileipäkakku kruunaa juhlan! Löydä omat suosikkireseptisi herkullisten vaihtoehtojen joukosta

Voileipäkakkupallerot
Maku

Savulohikääretorttu – pyöräytä voileipäkakku iloisesti rullalle!
Kotivinkki

Sushikakku
Maku

Kalakakku rieskakerroksilla ja savusiikatäytteellä – raikas vaihtoehto perinteiselle voileipäkakulle
Kotivinkki

Lohi-munavoileipäkakku yhdistää savulohitahnan ja kananmunatäytteen maukkaaksi herkuksi
Maku

Waldorfin voileipäkakku
Maku

Voileipäkakku hevosen kylmäsavupaistilla
Maku