Kalavoileipäkakku – juhlapöydän mehevä ja suolainen herkku
4 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 4 h
Kalavoileipäkakku täytetään savulohella sekä anjoviksella terästetyllä kastikkeella. Lastaa kakun päälle jokirapuja ja kruunaa koko komeus vehreillä versoilla.
Tee ensin kalavoileipäkakun täyte. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna anjovikset. Irrottele lohi pieniksi paloiksi. Sekoita kaikki aineet katkarapuja lukuun ottamatta.
Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan noin 18 cm:n kokoiseen irtopohjavuokaan.
Leikkaa leivistä reunat pois. Lado leipiä vuoan pohjalle vieri viereen.
Lusikoi leipien päälle puolet täytteestä. Lisää puolet katkaravuista ja säästä halutessasi osa koristelua varten. Laita toinen kerros leipiä, lohitahnaa ja rapuja. Laita loput leivät päälle.
Jätä kalavoileipäkakku maustumaan. Pingota kelmu vuoan päälle. Laita päälle paino ja nosta jääkaappiin. Anna maustua vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
Tee kalavoileipäkakun kuorrutus. Vatkaa tuorejuusto tasaiseksi. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Levitä kuorrutus kakulle kuumaan veteen kastetulla palettiveitsellä.
Koristele kalavoileipäkakku ronskisti leipäkuutioilla, jokiravuilla, retiisiviipaleilla, parmesaanilla ja versoilla.