


Tattivoi on sienestäjän lempilevite – rouskuttele yrttinäkkärin kanssa
1 h 10 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 40 min
Ruskistettu tattivoi on sienestäjän lempilevite. Voi sopii toki joka leivälle, mutta herkullisinta se on metsäisen yrttinäkkärin kanssa.
Reseptin ainekset
6 annosta
Tattivoi
350 g
herkkutatteja (noin 1 l paloiteltuna)
2
salottisipulia
150 g
voita tai maidotonta margariinia
1 rkl
timjamia hienonnettuna
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Yrttinäkkäri
2 dl
hampunsiemeniä
2 dl
pellavansiemenrouhetta
2 rkl
perunajauhoja
½ dl
timjamia hienonnettuna
½ dl
rosmariinia hienonnettuna
1 tl
suolaa
½ dl
vettä
2 rkl
rypsiöljyä
2
munaa
Tattivoi ja yrttinäkkäri – ohje:
- Tee tattivoi. Puhdista ja hienonna herkkutatit. Kuori ja hienonna salottisipulit.
- Pane pannulle rasva, tatit ja sipuli. Paista keskilämmöllä, kunnes tateista irronnut neste on haihtunut. Jatka paistamista, kunnes tatit ja rasva ovat alkaneet saada väriä. Mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla. Siirrä pannu pois liedeltä.
- Kippaa pannun sisältö tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi. Lusikoi tattivoi kulhoon tai rullaa leivinpaperin sisään pötköksi ja laita jääkaappiin jähmettymään.
- Valmista yrttinäkkäri. Sekoita kuivat aineet ja mausteet kulhossa. Lisää vesi, öljy ja munat. Sekoita. Leivitä seos leivinpaperin päälle uunipellille. Laita päälle toinen leivinpaperi ja kauli taikina ohueksi levyksi. Paista 175-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia. Anna jäähtyä, murra paloiksi ja tarjoa tattivoin kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat