Kotivinkki

Tattaripuuro ja mustikkasiirappi

25 min
0
0

Tattaripuuro ja mustikkasiirappi

Tattari ei ole heinäkasvi kuten varsinaiset viljat, vaan se kuuluu tatarkasveihin. Tattari on ravintoarvoltaan hyvä eikä sisällä lainkaan gluteenia, joten se sopii myös keliaakikoille. Valmista tattaripuuro ja mustikkasiirappi vaikkapa aamupalaksi.
Teksti Marita Suontausta
Kuvat Ulrika Ekblom
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 dltattarisuurimoita
  • 5 dlvettä
  • 3 dlmaitoa (tai vettä)
  • ripaus suolaa

Tarjoiluun

  • maitoa
  • mustikkasiirappia

Mustikkasiirappi

  • 4 dlpakastettuja mustikoita (250 g)
  • ½vaniljatanko
  • 2 dlsokeria
  • 2 dlvettä

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

1. Huuhtele tattari siivilässä ensin kuumalla ja sitten kylmällä vedellä. Valuta hyvin. Kumoa tattari kattilaan ja kaada päälle vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita joukkoon suola.

2. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Sekoita joukkoon maito (tai vesi) ja keitä vielä 5 minuuttia välillä sekoittaen.

3. Tarjoa puuro maidon ja mustikkasiirappilusikallisen kanssa.

Mustikkasiirappi

1. Halkaise vaniljatangon puolikas ja kaavi siemenet sen sisältä. Laita siemenet, tanko, sokeri ja vesi kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä ilman kantta noin 5 minuuttia, kunnes seos sakenee ja poreilee tasaisesti.

2. Sekoita joukkoon mustikat. Keitä vielä 5 minuuttia. Kaada seos toisen kattilan päälle asetettuun siivilään. Poista vaniljatanko ja painele mustikoita lusikalla siivilän läpi.

3. Keitä siivilöityä mustikkaseosta noin 15 minuuttia ilman kantta, kunnes saat siirappimaisen liemen. Tarjoa tattari- ja muiden puurojen kanssa. Siirappi säilyy jääkaapissa usean viikon puhtaassa, kannellisessa astiassa.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä