


Gluteenittomat tattarisämpylät
2 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 2 h 0 min
Reseptin ainekset
6 kpl
0,5 l
maitoa
1 ps
kuivahiivaa
7 dl
jauhoja (Semperin gluteenittomia jauhoja)
2,5 dl
tattarijauhoja
1,5 dl
siemeniä
0,5 dl
ruokaöljyä
suolaa
2 rkl
vaaleaa siirappia
Gluteenittomat tattarisämpylät – ohje:
- Lämmitä maito 42 asteiseksi.
- Jauha siemenet monitoimilaitteessa.
- Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja.
- Lisää jauho-hiivaseos lämpimään maitoon. Sekoita hyvin.
- Lisää siirappi.
- Sekoita loput jauhot ja siemenet. Lisää loput jauhot hitaasti.
- Lisää öljy ja suola alustuksen loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä löysäksi.
- Siirrä taikina kohoamaan lämpimään paikkaan n. 40 minuutiksi.
- Ota jauhopussi esille ja jauhota kädet. Pyöritä taikinasta palloja ja nosta ne uunipellille kohoamaan.
- 10Paista sämpylöitä 225 asteessa n. 9–10 minuuttia (itse laitoin uuniin vielä ison vuoan vettä tuomaan kosteutta).
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat