Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Gluteenittomat tattarisämpylät

2 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 2 h 0 min
Reseptin ainekset
6 kpl
0,5 l
maitoa
1 ps
kuivahiivaa
7 dl
jauhoja (Semperin gluteenittomia jauhoja)
2,5 dl
tattarijauhoja
1,5 dl
siemeniä
0,5 dl
ruokaöljyä
suolaa
2 rkl
vaaleaa siirappia

Gluteenittomat tattarisämpylät – ohje:

  1. Lämmitä maito 42 asteiseksi. 
  2. Jauha siemenet monitoimilaitteessa. 
  3. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja. 
  4. Lisää jauho-hiivaseos lämpimään maitoon. Sekoita hyvin. 
  5. Lisää siirappi. 
  6. Sekoita loput jauhot ja siemenet. Lisää loput jauhot hitaasti. 
  7. Lisää öljy ja suola alustuksen loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä löysäksi. 
  8. Siirrä taikina kohoamaan lämpimään paikkaan n. 40 minuutiksi. 
  9. Ota jauhopussi esille ja jauhota kädet. Pyöritä taikinasta palloja ja nosta ne uunipellille kohoamaan. 
  10. 10
    Paista sämpylöitä 225 asteessa n. 9–10 minuuttia (itse laitoin uuniin vielä ison vuoan vettä tuomaan kosteutta). 
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt