Maku

Tattari-siemensämpylät (gluteeniton)

2 h 15 min
0
3

Tattari-siemensämpylät (gluteeniton)

Teksti 52 Weeks of Deliciousness
Kuvat 52 Weeks of Deliciousness
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 kpl)

  • 0,5 lmaitoa
  • 1 pussi kuivahiivaa
  • 7 dljauhoja (Semperin gluteenittomia jauhoja)
  • 2,5 dltattarijauhoja
  • 1,5 dlsiemeniä
  • 0,5 dlruokaöljyä
  • suolaa
  • 2 rklvaaleaa siirappia

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN2 h

Lämmitä maito 42 asteiseksi. 

Jauha siemenet monitoimilaitteessa. 

Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja. 

Lisää jauho-hiivaseos lämpimään maitoon. 

Sekoita hyvin. 

Lisää siirappi. 

Sekoita loput jauhot ja siemenet. 

Lisää loput jauhot hitaasti. 

Lisää öljy ja suola alustuksen loppuvaiheessa. 

Taikina saa jäädä löysäksi. 

Siirrä taikina kohoamaan lämpimään paikkaan n. 40 minuutiksi. 

Ota jauhopussi esille ja jauhota kädet. 

Pyöritä taikinasta palloja ja nosta ne uunipellille kohoamaan. 

Paista sämpylöitä 225 asteessa n. 9-10 minuuttia (itse laitoin uuniin vielä ison vuoan vettä tuomaan kosteutta). 

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä