Maku

Frozen-pulla on jokaisen pienen jääprinsessan ja -prinssin unelma!

1 h
3.14
4

Frozen-pulla on jokaisen pienen jääprinsessan ja -prinssin unelma!

LA
MA
MU
VE
4
3.14
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos
Frozen-pullat täytetään mustikkahillolla ja kuorrutetaan sinisellä marsipaanilla tai sokerimassalla. Nämä pullat leivotaan kookosmaitoon, joten ne sopivat myös vegaanille.

Ainekset (12 kpl)

Taikina

  • 2 ½ dlkookosmaitojuomaa (Alpro)
  • 25 gtuorehiivaa
  • ½ tl suolaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl sokeria
  • 7–8 dlvehnäjauhoja
  • ¾ dl rypsi- tai kookosöljyä

Kuorrutus

  • 1 ½ pötköä (à 250 g)valkoista marsipaania
  • sinistä pastaväriä (Wilton)
  • TAIsinistä marsipaania (jos pullien ei tarvitse olla vegaanisia)
  • TAIsinistä sokerimassaa

Täyte

  • 1 prkvispautuvaa soijakermaa (esim. Alpro Airy & Creamy)
  • 1 dl mustikkahilloa

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN40 min

Frozen-pullat valmistuvat näin:

Liuota hiiva lämpimään kookosmaitoon.

Yhdistä kuivat aineet nesteeseen. Lisää öljy ja alusta taikinaksi. Vaivaa noin viisi minuuttia.

Kohota taikina lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikina kiinteäksi palloksi. Muotoile taikina sitten pötköksi ja leikkaa se paloiksi. Pyörittele pulliksi ja anna jälleen kohota. Paista pullia 225 asteessa 8–10 minuuttia. Anna jäähtyä.

Värjää marsipaani pastavärillä haluamasi sävyiseksi. Jaa marsipaani 12 osaan. Pyöritä palat ensin palloiksi, paina litteäksi ja kauli tomusokeria apuna käyttäen pyöreäksi levyksi niin, että se peittää pullan. Nosta levy pullan päälle ja paina reuna pullan alle. Halkaise pullat.

Koristele lakki halutessasi sokerikuorrutteella ja koristerakeilla. Vatkaa soijakerma vaahdoksi. Täytä vegaaniset laskiaispullat vaahdolla ja hillolla. Nosta kansi päälle.

MITÄ PIDIT?
3.14