Maku

Tämä ystävänpäiväkakku vie sydämen! Mehevä banaanikaakaokakku saa hempeät koristeet pretzeleistä

1 h
4.5
0

Mausteinen banaani- ja kahvikakku samassa ohjeessa on ihan pakko testata. Suloinen ystävänpäiväkakku leivotaan sydänvuokaan ja koristellaan helposti mutta näyttävästi pretzeleillä.
Tulosta
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (24 palaa)

  • 1 (noin 200 g)iso banaani (tai 1 ½ pientä banaania)
  • ¾ dl rypsiöljyä
  • 1 dlvahvaa kahvia
  • 2munaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • ½ dl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 2 tlkanelia
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 tlinkivääriä

Koristelu

  • 20pretzel-snacksia (Taffel)
  • 100 gvalkosuklaata
  • 2 rklströsseleitä

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN20 min

Soseuta banaani haarukalla. Sekoita rasva ja kahvi keskenään.

Vaahdota munat ja sokeri.

Yhdistä jauhot, kaakao, leivinjauhe ja mausteet. Lisää jauhoseosta ja rasva-kahviseosta vuorotellen muna-sokerivaahtoon ja sekoita haarukkavatkaimella.

Lisää lopuksi banaanisose. Vältä turhaa sekoittamista.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun sydänvuokaan (noin 1 litra).

Painele taikinan päälle pretzelit.

Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia, kunnes kakku on tikulla kokeiltaessa kypsä. Anna jäähtyä.

Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa miedolla teholla (350 W) noin 15 sekunnin jaksoissa, välillä sekoittaen.

Lusikoi valkosuklaa pursotin- tai pakastepussiin ja leikkaa kulmaan pieni reikä. Pursota suklaata pretzeleiden keskelle.

Ripottele ystävänpäiväkakun pinnalle strösseleitä ja anna jähmettyä hetki ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
4.5