


Tämä ystävänpäiväkakku vie sydämen! Mehevä banaanikaakaokakku saa hempeät koristeet pretzeleistä
1 h 0 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 20 min
Ystävänpäiväkakku leivotaan sydänvuokaan ja koristellaan helposti mutta näyttävästi pretzeleillä. Tässä herkussa yhdistyvät mehevän banaanikakun ja mausteisen kahvikakun parhaat puolet. Nam!
Reseptin ainekset
24 palaa
Ystävänpäiväkakku
1 (noin 200 g)
iso banaani
¾ dl
rypsiöljyä
1 dl
vahvaa kahvia
2
munaa
1 ½ dl
sokeria
3 dl
vehnäjauhoja
½ dl
tummaa kaakaojauhetta
1 ½ tl
leivinjauhetta
2 tl
kanelia
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
inkivääriä
Koristelu
20
pretzel-snacksia (Taffel)
100 g
valkosuklaata
2 rkl
strösseleitä
Ystävänpäiväkakku – ohje:
- Soseuta banaani haarukalla. Sekoita rasva ja kahvi keskenään.
- Vaahdota munat ja sokeri.
- Yhdistä jauhot, kaakao, leivinjauhe ja mausteet. Lisää jauhoseosta ja rasva-kahviseosta vuorotellen muna-sokerivaahtoon ja sekoita haarukkavatkaimella.
- Lisää lopuksi banaanisose. Vältä turhaa sekoittamista.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun sydänvuokaan (noin 1 litra).
- Painele taikinan päälle pretzelit.
- Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia, kunnes kakku on tikulla kokeiltaessa kypsä. Anna jäähtyä.
- Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa miedolla teholla (350 W) noin 15 sekunnin jaksoissa, välillä sekoittaen.
- Lusikoi valkosuklaa pursotin- tai pakastepussiin ja leikkaa kulmaan pieni reikä. Pursota suklaata pretzeleiden keskelle.
- 10Ripottele ystävänpäiväkakun pinnalle strösseleitä ja anna jähmettyä hetki ennen tarjoilua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat