Tämä ystävänpäiväkakku vie sydämen! Mehevä banaanikaakaokakku saa hempeät koristeet pretzeleistä
Kasvis
1 h
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 20 min
Ystävänpäiväkakku leivotaan sydänvuokaan ja koristellaan helposti mutta näyttävästi pretzeleillä. Tässä herkussa yhdistyvät mehevän banaanikakun ja mausteisen kahvikakun parhaat puolet. Nam!
Soseuta banaani haarukalla. Sekoita rasva ja kahvi keskenään.
Vaahdota munat ja sokeri.
Yhdistä jauhot, kaakao, leivinjauhe ja mausteet. Lisää jauhoseosta ja rasva-kahviseosta vuorotellen muna-sokerivaahtoon ja sekoita haarukkavatkaimella.
Lisää lopuksi banaanisose. Vältä turhaa sekoittamista.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun sydänvuokaan (noin 1 litra).
Painele taikinan päälle pretzelit.
Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia, kunnes kakku on tikulla kokeiltaessa kypsä. Anna jäähtyä.
Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa miedolla teholla (350 W) noin 15 sekunnin jaksoissa, välillä sekoittaen.
Lusikoi valkosuklaa pursotin- tai pakastepussiin ja leikkaa kulmaan pieni reikä. Pursota suklaata pretzeleiden keskelle.
Ripottele ystävänpäiväkakun pinnalle strösseleitä ja anna jähmettyä hetki ennen tarjoilua.